UPDATE VIDEO Se taie padurea ca-n codru pe Semenic – Avocatul Poporului cere SISTAREA tăierii pădurilor

UPDATE VIDEO 9 aprilie- Și iată primele rezultate ale tăierilor de pe Semenic. Camioane incarcate cu tone de lemn, trec dinspre Semenic spre Caransebeș. Sursele spun că drumul se sfârșește în județul Alba, la Sebeș.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe fimulețe în care se arată cum sânt taiate padurile pe Muntele Semenic, intre Resita și Valiug, mai exact. Imaginile au umplut de revolta mii de oameni. Cu toate acestea, Mihai Bona, directorul Ocolului Silvic Valiug, spune că exploatarea se face legal, este prevazuta in planul de recoltare de masă lemnoasă, iar agentul economic care a tăiat pădurea, este obligat prin contract să curețe zona, să îndrepte terenul si să îndepărteze rampa amenajată la marginea drumului.

Avocatul Poporului s-a autosesizat referitor la defrișările masive ale terenurilor forestiere și a cerut Ministerului de Interne să ia în considerare sistarea tăierilor de pădure în perioada stării de urgență.

Citește și: INCREDIBIL Ministrul Mediului REFUZĂ să interzică TĂIEREA pădurilor în stare de urgență, pe motiv că ar PREJUDICIA economia

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, instituția cere și intensificarea controalelor în păduri, dar și în trafic.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la defrișările masive ale terenurilor forestiere, și a solicitat ministerului afacerilor interne, în calitate de președinte al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, să analizeze împreună cu Ministerul Apelor și Pădurilor și cu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, luarea în considerare a sistării tăierilor de pădure pe perioada stării de urgență și intensificarea controalelor în păduri de către reprezentanții Gărzilor Forestiere, împreună cu forțele de ordine, și efectuarea în trafic a activităţilor/controalelor specifice pe linie de control silvic”, se arată în comunicat, potrivit Mediafax.ro.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, marți, că măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării de urgență nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie. Anunțul a fost făcut în urma unor consultări cu specialiști, după ce o parte a societății civile a cerut stoparea tăierilor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, după analizarea situației, s-a constatat că „măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării de urgență nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie”. „Studiul de impact pe care l-am făcut ne-a arătat că am avea o mulțime de consecințe negative pe care țara și noi cetățenii nu ni le permitem acum”, a mai spus Costel Alexe.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „UPDATE VIDEO Se taie padurea ca-n codru pe Semenic – Avocatul Poporului cere SISTAREA tăierii pădurilor

  • 11 aprilie 2020 la 18:55
    Permalink

    S-a trezit moarta

  • 9 aprilie 2020 la 15:23
    Permalink

    Normal ca vrem dar se pare ca se vrea pusta poate asa arata ca la Timisoara

Comentariile sunt închise.