Se taie pădurea seculară de fag la marginea dintre Parcul Național Domogled – Valea Cernei și Geoparcul Mehedinți

ALERTĂ!!! Se taie pădurea seculară de fag (chiar și fagii bătrâni izolați) din spatele Poienii Beletina din Crovurile din Munții Mehedinți!
Exploatarea se face într-o pădure virgină, identificată și cuprinsă într-un poligon Pin-Matra, în urma studiului din 2005! În România pădurile virgine sunt protejate doar pe hârtie!

ALERTĂ!!! Se taie pădurea seculară de fag (chiar și fagii bătrâni izolați) din spatele Poienii Beletina – Munții Mehedinți, o superbă zonă sălbatică, unde nu s-a mai exploatat până acum, la marginea dintre Parcul Național Domogled – Valea Cernei și Geoparcul Mehedinți!

În fiecare an fotografi și turiști din mai multe zone ale țării (și din alte țări) se adună și vin să fotografieze acești fagi spectaculoși în culorile toamnei, iar acum au descoperit chiar acolo un drum nou de exploatare, TAF-uri, tractoare și alte utilaje de exploatat pădurea!
Exploatarea se face într-o pădure virgină, identificată și cuprinsă într-un poligon Pin-Matra, în urma studiului din 2005! În România pădurile virgine sunt protejate doar pe hârtie, contrar a ceea ce susține Ministerul Apelor și Pădurilor – România!

Însă Regia Nationala a Padurilor – Romsilva continuă să demonstreze că nu dorește protejarea acestor păduri valoroase și aprobă exploatări chiar în pădurile virgine, în zone extrem de valoroase și de frumoase, frecventate de turiști. Exploatarea a fost aprobată în UA 54B și 57C, din UP 5 Coșuștea, OS Tarnița, DS Mehedinți, după cum se poate vedea și in imaginile de mai jos (tăieri progresive și de conservare).

Complice este și organizația WWF-Romania, care a fost în zonă să carteze pădurile pentru includerea în catalogul național și a redus inexplicabil suprafața poligonului Pin-Matra, iar restul care nu a fost protejat, este exploatat acum ! În catalog au fost introduse 44A, 46, 47, 49A, 50A, 51A si 52A.

Este inadmisibil așa ceva, în loc să fie extinse zonele de protecție, ele sunt reduse ca suprafață, se fac compromisuri și înțelegeri, pentru a fenta legea și a permite extinderea suprafețelor de exploatat „legal”! Comunitatea nostră va sesiza toate autoritățile și va face tot posibilul pentru a opri de urgență această exploatare abuzivă!

Mai jos capturi cu poligonul Pin-Matra care a fost redus ca și suprafață, cu exploatarea (care are coordonatele GPS eronate) și cu pădurea. Vă lăsăm să trageți singuri concluziile…


STOP Defrișărilor

Comentarii

comentarii