,,Securiștii” din Reșița și Caransebeș luați la control de polițiști

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Poliției Municipiului Reșița și Poliției Municipiului Caransebeș au desfășurat acțiuni pe raza municipiilor Reșița și Caransebeș, pe linia verificării modului de organizare a pazei și de executare a serviciului de pază, de către agenții de securitate.

Obiectivele urmărite în cadrul activităților au constat în verificarea existenței planului de pază avizat, respectării consemnului general şi particular, folosirii de personal de pază calificat şi atestat, dotării personalului cu uniformă, însemne distinctive şi mijloace de autoapărare, cât și folosirii documentelor și registrelor specifice şi înregistrării acestora.

De asemenea, s-a urmărit ca societățile de pază specializate să respecte timpii legali de intervenție în cazul unei alarme (15 minute în mediul urban și 30 minute în mediul rural) la obiectivele conectate la un dispecerat de monitorizare și intervenție, fiind verificate 52 de obiective situate pe raza de competență.

Cu ocazia verificării agenților de securitate s-a urmărit modul în care aceștia cunosc și respectă îndatoririle ce le revin, având în vedere că sunt direct răspunzători pentru paza și integritatea obiectivelor, bunurilor și valorilor încredințate.

Au fost verificați 75 de agenți de securitate, inclusiv cu privire la obligația de a nu se prezenta la serviciu sub influența băuturilor alcoolice și nici de a consuma astfel de băuturi în timpul serviciului, la testările alcooltest 5 agenți de securitate fiind depistați sub influența băuturilor alcoolice.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, 5 sancțiuni aplicate agenților de securitate depistați sub influența băuturilor alcoolice și 15 aplicate pentru neportul uniformei și a însemnelor distinctive.

Astfel de acțiuni și controale continuă și în perioada următoare pe raza întregului județ.

Comentarii

comentarii

One thought on “,,Securiștii” din Reșița și Caransebeș luați la control de polițiști

Comments are closed.