Ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru aprobarea bugetului Aquacaraș

Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a convocat o ședință extraordinară, a doua pe luna mai, care a avut ca punct principal pe ordinea de zi aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Aquacaraș SA, societate la care Consiliul Județean este acționar majoritar.
”Aveam la dispoziție un termen legal și pentru a nu ieși din acel termen am făcut întâlnirea astăzi, ultima zi în care am fi putut să facem ședința de Consiliu Județean, pentru a respecta această prevedere legală, ar fi fost data de 17 mai.

Președintele Cosniliului Județean, Silviu Hurduzeu a explicat și procedura de alegere a noilor membri în conducerea Aquacaraș. În aceeași zi cu aprobarea bugetului pentru Aquacaraș, administrația județeană, care are raportul final al societății ce prin contract a făcut evaluarea viitorilor membri în consiliul de administrație, l-a înaintat către ADI Acvabanat pentru a da și aceștia un răspuns legat de viitorii membri ai Consiliului de Administrație.

”În ședințele viitoare ale Consiliului Județean vom mandata reprezentantul CJ în AGA Aquacaraș pentru a vota membri CA. Conform legii și conform proiectului de hotărâre adoptat de Consiliul Județean atunci când am adoptat procedura de selecție a membrilor noului Consiliu de Administrație, se făcea referire la votul cumulativ. Asta înseamnă că fiecare UAT își va vota reprezenanții în CA raportat la numărul de voturi pe care le are în funcție de numărul de acțiuni. În urma răspunsului de la ADI Acvabanat printr-o procedură la nivelul plenului Consiliului Județean vom vota pe cei pe care reprezentantul nostru îi va vota în CA”, a precizat președintele Silviu Hurduzeu. La fel vor proceda și UAT-urile și la Adunarea Generală a UAT-urilor fiecare vor veni cu voturile exacte obținute pentru fiecare membru propus în CA. Numărul maxim de membri în Consiliu de Administrație este de 7.

Comentarii

comentarii