VIDEO Ședință încordată, cu ironii și acuzații la Consiliu Județean

Prima ședință de Consiliu Județean Caras Severin în noua formulă, a fost suspendată după aprobarea tergiversată a primelor 6 puncte prevăzute pe ordinea de zi. Motivul suspendării a fost dat de lipsa cvorumului prin retragerea grupului de consilieri PNL din ședința ordinară pe motivul unei ilegalități comise prin votarea celui de-al 6 -lea proiect de hotărâre privind ”constatarea încetării de drept a mandatului de consilier județean al domnului Ion Marcel Vela” deși acesta ar fi revenit asupra deciziei de a demisiona, iar consilierii PNL au cerut scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi. Vela a precizat că hotărârea va fi contestată în Instanța de Contencios Administrativ pentru a demonstra abuzul făcut de grupul politic majoritar din CJ.

Atacurile și ironiile dintre cele două grupuri politice constituite la nivelul județului au avut loc pe tot parcursul ședinței îngreunând desfășurarea și continuitatea acesteia. Tot în ședința de vineri au fost validate două mandate de noi consilieri județeni, în persoana lui Petru Borduz și a Georgianei Adina Mihaela Popovici, ca supleanți, în urma demisiilor lui Ion Mocioalcă, dar și constatării încetării de drept a mandatului consilierului PSD, Ilie Iova, în prezent consilier personal al președintelui CJ Silviu Hurduzeu.

Suspendarea ședinței a amânat aprobarea celorlalte puncte propuse pe ordinea de zi, totalul fiind de 48, cu tot cu cele votate vineri.

Comentarii

comentarii