Semenicul luat cu asalt de mii de bănăţeni după sărbătorile de iarnă VIDEO

Cu toate că ne aflăm abia în 10 ianuarie, pe Semenic, cerul a fost senin ca sticla şi soarele a strălucit ca într-o zi de primăvară. Doar temperatura a fost sub zero grade – semn clar de mijloc de iarnă adevărată cu pofte de excursie şi mişcare vrând- nevrând, după atâta stat acasă și mese îmbelșugate. La unii.

Pe Muntele Semenic au fost peste 2000 de mașini. Numărul turiștilor, poate de două ori pe atât. Turişti din caraș Severin, Timiș, Arad, Mehedinți și cine mai știe de pe unde. Unii dintre ei au petrecut revelionul pe munte, dar pe sec fiindcă nu a fost zăpadă. Acum, au venit să-și ia revanșa. Aceştia au profitat zilele libere din weekend iar cei mici, de faptul că mai au încă vacanţă.

Care cu autoturismele proprii, care cu autobuzele sau microbuzele închiriate, toţi cei sosiţi pe munte au avut un singur scop: să se distreze cât mai bine şi să profite cât mai mult de zăpadă. Mulți și-au dorit mișcare după mesele și petrecerile de Crăciun și Revelion. Sau chefurile de Sfântul Ion. Fie ele și numai în familie. Așa – mai pandemice.

Turiştii s-au bucurat de schi şi săniuş. Care cu schiurile, care cu placa sau sania- sau pur şi simplu cu sacii de nailon, toţi au stat pe pârtii atât cât au putut rezista la frig. Unii şi-au amintit de copilărie şi au făcut oameni de zăpadă. Când gerul i-a înfrânt, oamenii au plecat în cabane sau s-au oprit la o cană de vin fiert. Comercianţii râd bucuroşi că au avut clienţi şi spun că așa zi benefică și cu câștig, nu au avut tot anul care a trecut.

Coada de mașini a început undeva la refugiul de la intrarea pe Platou. Pentru a nu se bloca circulația de tot, polițiștii de la serviciul rutier, au recomandat turiștilor să lase mașinile pe marginea drumului și să meargă în stațiune pe jos. Adică, vreo 2 sau 3 km. Nimeni nu s-a supărat, că doar de aia au venit pe munte, să facă mișcare, nu?

Surse foto: prieteni si facebook

Comentarii

comentarii