Semmeringul Bănățean nu se închide – Grindeanu: „E o problemă rezolvată“ VIDEO

Linia Oraviţa-Anina supranumită “Semeringul bănăţean” nu se mai închide în timpul săptămânii, aşa cum era programat prin noul Mers al Trenurilor, a anunţat azi, la Timişoara, ministrul Sorin Grindeanu.

Linia Oraviţa-Anina supranumită “Semeringul bănăţean” nu se mai închide în timpul săptămânii, aşa cum era programat prin noul Mers al Trenurilor, a anunţat azi, la Timişoara, ministrul Sorin Grindeanu. Linia Oraviţa-Anina urma să rămână deschisă în perioada 12 decembrie -1 aprilie doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, conform noului Mers al Trenurilor 2021-2022.

Situaţia a dus la protestele comunităţii locale, mai ales că nu este prima încercare de a închide linia istorică pentru care se fac demersuri de includere în Patrimoniul UNESCO.   Sorin Grindeanu, aflat sâmbătă la Timişoara, a anunţat că s-a rezolvat problema din Caraş-Severin, la fel ca şi cea legată de traseul Periam-Lovrin, unde firma privată a renuţat să mai opereze.

Excursie protest pentru ca trenul de pe ruta Oraviţa – Anina să circula în toate zilele săptămânii, s-a transformat în ,,excursia bucuriei”

Mai multe ONG-uri și-au dsat ,mâna și au organizat pentru mâine, duminică 12 decembrie 2021, o călătorie de „Strigăt către CER!” pentru a NU fi închisă calea ferată Oravița-Anina.

Mobilizare pentru menținerea circulației regulate pe linia ferată Oravița-Anina. Bănățenii sunt chemați la o acțiune care să împiedice închiderea circulației regulate pe ruta Oravița – Anina, cea mai veche line ferată din România. Sub genericul „Uniți reușim”, mai multe ONG-uri și persoane fizice și-au dat mâna pentru a organiza o acțiune menită să trgă un semnal de alarmă asupra importanței acestei linii de cale ferată.

Trenul Oraviţa-Anina era propus să circule în perioada 12 decembrie 2021 – 31 martie 2022 si 1 noiembrie – 10 decembrie 2022, permanent în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică şi facultativ în perioada luni, marţi, miercuri şi joi. 

Plecarea va avea loc din curtea Universitatii din Resita, deplasarea cu autocarele la Oravita, de acolo cu trenul pana la Anina si de la Anina la Resiota din nou cu autocarul.

Trenul va opri în mai multe puncte de belvedere de pe traseu, vor fi trei menestrei cu chitarele lor, se vor face filme si fotografii care vor fi trimise Ministerului Transportului.  

Citeste mai mult: adev.ro/r3ycl4

Comentarii

comentarii

One thought on “Semmeringul Bănățean nu se închide – Grindeanu: „E o problemă rezolvată“ VIDEO

Comments are closed.