Politică

Semnal de Alarmă! Urmează tulburări în Transilvania după modelul separatist rusesc?

Liderul Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu a lansat astăzi pe pagina sa de socializare un avertisment sumbru: extremiștii maghiari vor provoca tulburări în Transilvania după modelul separatist rusesc.

Nu doar modelul este rusesc, ci și banii de finanțare a grupărilor turbulente, afirmă liderul naționaliștilor români. ”Rusia nu a dat bani Ungariei degeaba, înțelegerea a fost ca din acești bani să fie finanțată și campania de destabilizare a României care îi stă ca un spin în coastă Moscovei”, afirmă Diaconu.

Acesta spune că în anumite cercuri se vehiculează informația că extremiștii maghiari au fost finanțați cu bani rusești și că ne-am putea trezi cu efecte nedorite în perioada următoare. ”Serviciile secrete românești știu foarte bine că României i se pregătește ceva urât, dar factorul de decizie politic doarme și o să ne trezim prea târziu. Avertizez pe această cale autoritățile române să verifice aceste informații și să ia măsuri înainte de a se întâmpla nenorociri și să nu aștepte ca de fiecare dată să acționeze post-factum”, mai spune președintele Partidului România Unită.

Bogdan Diaconu, liderul partidului la care au aderat recent încă doi parlamentari, s-a remarcat în spațiul public românesc prin apărarea valorilor naționaliste și prin acuzarea tandemului Ungaria-Rusia de acțiuni anti-românești în Transilvania. În septembrie 2014, unul din marile think-tank-uri americane, Foreign Policy Research Institute, îl cita pe larg pe Bogdan Diaconu în studiul lui John R. Haines intitulat ”Ungaria merge în direcția greșită?” (http://www.fpri.org/articles/2014/09/hungary-going-wrong-direction ), considerându-l vocea de protest a țărilor vecine Ungariei în fața expansionismului Budapestei de inspirație rusească. Liderul PRU era menționat în studiul respectiv cu citate din articolul său ”Ne-am săturat de Ungaria”, devenit viral pe internet în acea perioadă.

Se strânge lațul ruso-maghiar!!!

Moscova se apropie de Budapesta cu pași repezi și hotărâți, încercuind România ca în cele mai negre momente ale istoriei noastre. Cum Rusia își stabilește piloni și prin alte țări vecine noastre, o să ajungem o insulă în mijlocul unei mări rusești. Este pregătit statul român să facă față unei asemenea provocări? Suntem, ca pe vremea Imperiului Roman, ultimul avanpost occidental în fața barbariei, dar nici atunci Roma nu a rezistat la nesfârșit și s-a retras, lăsându-ne în calea migratorilor. Statele occidentale vorbesc mult și fac puțin, multe dintre ele preferă să își conserve interesele particulare cu Rusia, așa că, până la urmă, ne bazăm tot pe noi înșine. Dar pentru a rezista asalturilor externe, trebuie să fim puternici pe dinăuntru, iar imaginea DNA-ului în prim planul scenei publice ne arată, dimpotrivă, cât de cariați suntem.

DNA scoate multe măsele stricate, dar e important să vedem ce crește în loc, pentru că imaginea dentistului hotărât care extrage la nesfârșit noi generații de dinți cariați înseamnă orice, numai un stat puternic nu. Iar lațul ruso-maghiar nu e doar pe dinafara țării, acțiunile tot mai îndrăznețe ale extremiștilor maghiari din Transilvania care imită separatismul rusesc ne arată că problema a păstruns deja în interiorul statului român. Același stat care nu e în stare să-l aducă acasă pe deputatul fugar Marko Attila pentru a răspunde în fața justiției. Același stat în care cazul Laszlo Borbely, fost ministru care poate fi trimis în urmărire penală doar prin votul Parlamentului, este amânat de comisia juridică a Camerei Deputaților grație înțelegerilor puterii cu UDMR. Complicitățile sunt multe și la nivel înalt, dar toate ne șubrezesc puterea de apărare și de reacție. Pe asta se și bazează Ungaria atunci când îl ascunde pe Marko Attila și atunci când sponsorizează, nu doar cu banii proprii ci și cu cei rusești, autonomiștii maghiari din Transilvania: pe lipsa de reacție și pe complicitățile cu anumiți reprezentanți ai statului român.

Cazurile de retrocedări ilegale din Ardeal nu ajung la lumină din același motiv, pentru că pe fir sunt și oficialii români care au permis să se întâmple cedarea bucată cu bucată a României, probabil nu pe gratis. De aceea nu am avut comisie parlamentară de anchetă pe aceată temă, deși acest lucru a fost propus. Trebuie să ne facem curățenie totală în propria ogradă ca să putem apoi să stăm la gard și să-i respingem pe cei care vor neapărat o bucată din pământul nostru.

Pentru Jurnalul Românesc, Bogdan Diaconescu, Deputat – Președinte PARTIDUL ROMÂNIA UNITĂ

preluare http://www.napocanews.ro/

Comentarii

comentarii