Semne bune- anul n-are, pentru siderurgiștii de la Oțelu Roșu – 420 de oameni în șomaj

Otelu Rosu 2011 (73)De mai bine de două luni, peste 400 de angajați ai Combinatului Siderurgic din Oțelu Roșu, sunt în șomaj tehnic.

Cu toate că se vehicula data de 1 ianuarie ca o posibilă dată a reînceperii activității în societate, angajaţii Combinatului Ductil Steel Oţelu Roşu, aflaţi în şomaj tehnic de mai bine de două luni, nu se vor întoarce la muncă, aşa cum era de fapt programat.
Referitor la această problemă care afectează întregul oraș într-un fel sau altul, liderul sindical, Victor Sabău a declarat că ,,este vorba de 420 de persoane care se află în 75% şi care îşi vor începe activitatea în 15 februarie”.
Conform planului de producție anunțat de la finele lui 2012, pentru acest an, combinatul are un program de fabricaţie de 360.000 de tone, dintre care 47.000 trebuie realizate în primul trimestru, adică până în 17 martie.
Exact ca și anul trecut, conducerea a transmis că prelungirea şomajului tehnic a fost motivată de scăderea cererii de oţel în Europa şi numărului redus de comenzi primite.

Comentarii

comentarii