ActualitateMondenUtilitare

SFANTA MARIA MARE: De ce NU ar trebui sărbătorită onomastica

Peste două milioane de români îşi aniversează astăzi onomastica, de Adormirea Maicii Domnului. Cel puţin asta spune Ministerul de Interne într-un comunicat.
Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Marie Mare, marchează ziua în care Fecioara Maria a murit. Este o sărbătoare mare în calendarul creştin, dar nu în sensul sărbătoririi zilei numelui.
Cei botezaţi Maria, Marin, Mariana, Marinela, Mioara sau Marian ar trebui să-şi serbeze ziua numelui pe 8 septembrie, odată cu Naşterea Maicii Domnului.
Gafa Ministerului de Interne a fost preluată şi de premierul Victor Ponta, care le-a urat „La Mulţi Ani” pe Facebook celor cu numele de Maria sau derivatele lui.
Iată ce ne-a spus Maria Diaconescu, o bătrână de aproape 90 de ani când i/am urat ,,La mulți ani”: ,,Mulțumesc frumos de gândul bun, mulțumesc că v-ați gândit la mine, dar azi este zi de mare pomenire, nu de praznic. Azi, Maica Domnului a închis ochii și nu ne putem bucura de asta. Cum poți să te bucuri când moare cineva? Bucuria o să o avem pe 8 septembrie când sărbătorim ziua de naștere a fecioarei Preacurate. Așa știu, așa m-am pomenit din moși strămoși și așa este normal”.
Adevărul este că lumea nu prea știe aceste lucruri de amănunt, mulți fac mare petrecere în această zi, dar, azi comemorăm trecerea la cele veșnice și nu prea ne putem bucura de așa ceva. Din acest motiv, InfoCs nu a publicat azi felicitări sau urări de la personalități publice sau politice.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „SFANTA MARIA MARE: De ce NU ar trebui sărbătorită onomastica

Comentariile sunt închise.