Sfaturi scurte pentru o viata lunga

Odata cu inaintarea in varsta, sistemul imunitar produce un numar tot mai scazut de anticorpi si astfel devenim mai predispusi la imbolnaviri. Procesul de imbatranire nu poate fi impiedicat complet dar poate fi incetinit in mod eficient daca alegi sa urmezi cateva sfaturi.

Dupa 30 de ani, pielea incepe sa-si piarda din elasticitate, devenind mai subtire dar si rigida. Glandele sebacee produc mai putina grasime, iar masa musculara incepe sa scada, fiind inlocuita de tesuturi adipoase. Soarele in exces este un mare dusman pentru pielea ta, mai ales ca duce la aparitia ridurilor. Foloseste creme cu filtru impotriva razelor UV, cu un factor de protectie solara cat mai ridicat.

In scop preventiv si nu numai, se recomanda sa practici sport. Orice fel de activitate fizica este benefica, dar se prefera ceea ce implica o rezistenta crescuta – alergare, ski, inot, mers pe bicicleta. Iti vei prelungi durata de viata si exista dovezi stiintifice in acest sens. Conform cercetatorilor, miscarea practicata regulat reduce cu 1/3 riscul unui deces timpuriu. Cu cat incepi mai devreme, cu atat mai bine. Rezultatul optim se obtine daca arzi saptamanal 1500-2000 de calorii. De pilda, te poti plimba cateva ore in aer liber pentru a obtine acest efect. Evita insa suprasolicitarea, mai ales daca organismul nu este pregatit si obisnuit.

Un tratament neobisnuit pentru creier implica miscarea degetelor, exercitiu efectuat zilnic vreme de cateva secunde. S-a dovedit ca aceasta simpla metoda iti va sustine buna functionare a memoriei, care incepe sa slabeasca, deoarece fortifica prelungirile nervoase ale celulelor din creier si impiedica degradarea lor.

Stresul este cel mai mare factor care duce la imbatranirea timpurie. Asadar, sportul, relaxarea, exercitiile yoga si meditatia pot combate oboseala si incordarea, oferind cateva clipe de liniste atat de necesare.

Alimentatia este de asemenea foarte importanta, alege sa-ti hranesti corpul cu alimente sanatoase, cele bogate in substante nutritive, vitamine si fibre. Opteaza pentru cereale integrale, fructe, legume si proteine slabe. Incearca sa eviti grasimile si uleiurile vegetale, zaharurile, alimentele care contin foarte mult colesterol, sarea in exces. Incearca un regim vegetarian din cand in cand, iti va fi usor sa gasesti inlocuitori mai ales in perioada de post. Bea multa apa si stai departe (pe cat posibil) de bauturile carbogazoase si de cele alcoolice. Incearca in schimb ceaiul verde, care curata vasele de sange si este un agent anti-aging potent.

Radicalii liberi se formeaza zilnic si sunt particule agresive care ataca trupul si duc la imbatranirea prematura. Antidotul este reprezentat de agentii antioxidanti, printre care vitaminele A, C si E, betacarotenul , magneziu, zinc, seleniu. Cateva dintre alimentele bogate in antioxidanti includ citricele si fructele de padure, morcovii, peste, carnea slaba si cerealele. Iata care sunt cele mai bune alimente anti-imbatranire

Un alt combatant in lupta impotriva imbatranirii este coenzima Q10, substanta care poate fi sintetizata de catre organism, dar care se poate obtine si din alimente sau suplimente. Intregul proces este intarziat, dar exista si alte avantaje, printre care reducerea riscului de atac de cord, stimularea sistemului imunitar, scaderea tensiunii arteriale, avand proprietati antioxidante similare cu cele ale vitaminei E. Doza doza zilnica recomandata de coenzima Q10 este de 10 mg de 3 ori pe zi.

Aminoacizii pot repara celulele si regenera pielea, iar daca alegi produsele lactate, legumele, soia si pestele vei vedea imbunatatiri atat in felul in care arati, cat si felul in care te simti.

Citeste mai departe si afla si alte lucruri interesante AICI: http://www.curademiere.ro/sfaturi-scurte-pentru-o-viata-lunga/

 

Comentarii

comentarii