Și fără acoperiș și cu banii luați și cu apartamentele distruse de ploaie la Reșița VIDEO

Locuitorii unui bloc de locuințe din Reșița au ajuns în culmea disperării văzând cum zi de zi, apa de  ploaie le pătrunde prin tavan în apartamente. Calvarul a început odată cu demararea lucrărilor la acoperișul blocului de pe Aleea Albăstrelelor.

Probleme cu infiltrații prin acoperiș au mai fost de mai mult timp, așa că, locatarii au decis să contacteze o firmă și să schimbe acoperișul cu unul în șarpantă. Oamenii au strâns banii, aproximativ 4000 de lei de apartament, au încheiat un contract cu o firmă specializată în executarea de acoperișuri, iar firma s-a apucat de treabă. Conform datelor din contract, lucrarea trebuia terminată în data de 15 august 2022, apoi s-a mai negociat un termen pentru 5 septembrie, iar acum, suntem aproape de 1 decembrie și în casele oamenilor plouă ca afară.

Apa s-a infiltrat atât de puternic prin planșee și pereți încât a ajuns deja la etajul doi al blocului. Cei mai afectați sunt locuitorii de la etajul patru. Instalația electrică a cedat, apa picură prin lustre și tavan, iar peste tot prin case este plin de găleți, ligheane și castroane. Mulți dintre locuitori – mai ales cei cu probleme respiratorii, au plecat la rude până se remediază problema. Peste tot plutește un miros greu de umezeală și de mucegai.

Executantul lucrării spune că s-a ajuns la această situație din cauza unor probleme tehnice și mai ales, a mâinii de lucru. Cu toate că își plătește bine muncitorii, patronul societății spune că mulți au plecat să muncească în străinătate. Acu, odată cu venirea iernii, omul speră ca o parte dintre muncitori să se întoarcă în țară.

Patronul mai spune că nu se pune problema de rea voință, și că lucrările vor continua muncindu-se și duminica. Legat de stricăciunile din apartamente, firma se angajează să discute cu fiecare proprietar în parte și să-l despăgubească acolo unde va fi cazul.

Comentarii

comentarii