„Şi TU poți deveni POLIŢIST!” – dacă vrei și te interesează

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş Severin, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul de Resurse Umane, continuă activităţile în cadrul campaniei naţionale: „Şi TU poţi deveni POLIŢIST!”. Aceasta are drept scop promovarea, în rândul elevilor de liceu, a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ specializate – Şcolile de Agenţi de Poliţie şi Academia de Poliţie „A.I.Cuza” din Bucureşti.

Elevii claselor a X-a de la Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici au fost, de data aceasta, beneficiarii sesiunilor de informare organizate de poliţişti, în cadrul cărora, elevii au fost familiarizaţi cu specificul acestei meserii, avantajele profesiei de poliţist, condiţiile de admitere şi de studiu din instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, având o opţiune în plus atunci când se vor decide în privinţa propriei cariere.

În cadrul Ministerului Afacerilor Interne există trei instituţii de învăţământ pentru formarea viitorilor poliţişti, urmarea cursurilor unor astfel de şcoli fiind esenţială pentru cei care îşi doresc să îmbrace uniforma de apărător al legii.

În completarea acestor informaţii, elevii au vizionat un film de prezentare a unităţilor de învăţământ specializate şi au fost familiarizaţi şi cu paginile web ale acestora, unde pot regăsi mai multe informaţii.

La sfârşitul întâlnirii , poliţiştii au distribuit pliante cuprinzând informaţii utile, ca o sinteză a celor prezentate.

Comentarii

comentarii