Siderurgiștii de la Combinatul TMK Reșița au reluat protestele in stradă VIDEO

Angajații TMK Artrom din Reșița au reluat în această dimineață protestele, în contextul în care activitatea combinatului este pe punctul de a fi blocată, ca urmare a sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană oligarhului rus Dmitry Pumpyansky care controlează, indirect, grupul TMK. 

Angajații TMK Artrom din Reșița au ieșit în această dimineață în fața combinatului pentru a atrage atenția asupra problemelor grave cu care se confruntă compania. În momentul de față, aceasta este obligată să producă pe stoc întrucât toate exporturile sunt oprite și există riscul ca, în scurt timp, să nu mai poată fi plătite salariile.

Salariații de la TMK vor continua protestele la Reșița până miercuri, iar joi vor merge la București, pentru a protesta în fața Guvernului.

La această dată, siderurgiștii de la TMK Reșița sunt ultimii meseriași calificați în siderurgie. Dacă lucrurile nu se vor rezolva, cei mai tineri dintre angajați vor fi nevoiți să plece din țară fiindcă din păcate, la Reșița, industria siderurgică și în general industria grea, este pe cale de dispariție. În anul 1989, Combinatul Siderurgic din Reșița avea peste 16.000 de angajați, iar acum mai are în jur de 800.

Dmitry Pumpyansky, investitorul rus care controlează grupul TMK, din care face parte şi TMK Reșița,  a demisionat din calitatea de beneficiar al PAO TMK (UBO) şi din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Companiei, în vigoare din 9 martie 2022.  În februarie 2004, statul român a vândut pachetul majoritar de acțiuni ale combinatului, pe un dolar, către compania rusă TMK. Alături de prețul de vânzare au fost incluse o serie de alte obligații, cum ar fi plata datoriilor care, la acea dată, depășeau valoarea activelor. 

Comentarii

comentarii