Simularea pentru Bacalaureat 2021 a ajuns la proba obligatorie VIDEO

Simularea pentru Bacalaureat 2021 a ajuns la proba obligatorie. Testarea elevilor de a 12-a și a 13-a a continuat astăzi, cu proba obligatorie a profilului, mai exact la matematică sau istorie. Aproape 1.370 elevi cărășeni au fost prezenți la această probă, în timp ce puțin peste 810 au absentat, unii dintre ei din motive medicale. Astăzi, noi am ales să mergem la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița pentru a vedea cum s-a desfășurat examenul de simulare pentru Bac și cum s-au pregătit elevii.


Simularea examenului național de Bacalaureat a continuat astăzi cu proba obligatorie a profilului, respectiv la matematică sau istorie. În Caraș-Severin, aproape 1.370 de elevi au fost prezenți la această probă, în cele 28 de licee și colegii existente și peste 810 elevi nu s-au prezentat la examen. Aceștia au putut să intre în unitățile de învățământ până la ora 8.30 și au fost așezați în bănci, la fel ca la proba de ieri, cea la Limba și Literatura Română, adică alfabetic, câte unul în fiecare bancă și din aceeași clasă. 

Testarea a început la ora 9.00, cu deschiderea plicurilor cu subiectele multiplicate. Trei ore au avut la dispoziție elevii pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care au fost distribuite toate subiectele în clasă. Pentru simularea la matematică, elevii s-au putut pregăti cu ajutorul testelor de antrenament publicate de Ministerul Educației.  


Notele obţinute nu se trec în catalog. Însă, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui sau tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog. Mai multe informații ne oferă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.


Noi am mers la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița pentru a vedea cum s-au pregătit elevii.  La Colegiul Economic al Banatului Montan, 6 elevi au absentat, toți din motive medicale.

Următoarea probă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc mâine, 24 martie, iar ultima probă, cea la Limba și Literatura Maternă, va avea loc joi, 25 martie.

Afișarea rezultatelor se va face pe 31 martie, iar notele și rezultatele obținute  nu se contestă, nu se afișează, nu sunt făcute publice și sunt analizate la nivelul fiecărei clase. 

Comentarii

comentarii

One thought on “Simularea pentru Bacalaureat 2021 a ajuns la proba obligatorie VIDEO

Comments are closed.