Sinucigaş întors din drum cu ajutorul microfonului de la Observator VIDEO

Ieri, în jurul orei 14.30, un bărbat s-a urcat pe funicularul din Reșița și a amenințat că se aruncă în gol. Omul și-a strigat nemulțumirile de la înălțime: între altele, protestatarul s-a arătat supărat pentru amenzile primite, a criticat impozitele și taxele prea mari și a acuzat, în general, corupția. La fața locului au sosit de urgență mai multe echipaje ale pompierilor, poliției și jandarmeriei, angajații SMURD, precum și negociatorii de la poliţie şi jandarmerie care au încercat să-l convingă să coboare.

Bărbatul are aproximativ 40 de ani, trăiește într-o zonă considerată rău famată a orașului, și conform spuselor sale, a depus petiții la mai multe instituții. El acuza autorităţile că au stat impasibile şi nu au mişcat nimic la sesizările sale. Bărbatul spune că astăzi ar fi fost aniversarea soţiei care a fost ucisă de către interlopi ca să se răzbune pe el fiindcă ar fi ajutat la destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri. Protestatarul a spus că nu va coborî de pe funicular, până ce nu va reuși să intre în contact cu televiziunile centrale fiindcă la nivel local, totul se muşamalizează.


Reprezentatul postului Antena 1 a discutat cu sinucigaşul la telefon, i-a explicat acestuia că nu a ales metoda cea mai potrivită pentru ași face cunoscute doleanțele și i-a garantat că doleanțele sale vor fi filmate și trimise la București. Pentru a-i demonstra bărbatului ca lucrurile stau exact așa, doi negociatori din partea IPJ şi ai jandarmilor, au primit microfonul OBSERVATORULUI ANTENA1 și au urcat cu ajutorul nacelei la locul unde era protestatarul.

Omul s-a lăsat convins şi după aproximativ 5 ore de tensiune, a coborât de pe podul funicular. Ajuns la a baza podului, bărbatul care era într-o vădită stare de extenuare, a fost transportat a spitalul de urgență urmând că zilele următoare, să aibă o întâlnire cu reprezentatul Antena 1 în teritoriu.

Foto impact – Alex Baghiu

Comentarii

comentarii