Slugărnicia deputaților PSD față de Dragnea l-ar face invidios pe Ceaușescu

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și majoritatea PSD au creat o situație în care o inițiativă legislativă este, în același timp, și respinsă și aflată în dezbatere. Această realitate politică ridică o serie de întrebări cu privire la natura iluziei puterii absolute și la relația dintre PSD și orice fel de respect față de lege.

Inspirați de realitatea teleormăneană, unde și decedat să fii și tot vii la vot, toți PSD-iștii au fost astăzi mobilizați exemplar prin SMS pentru a presta acțiuni de resuscitare politică asupra legii cenzurii inițiată de Liviu Dragnea, care a fost respinsă acum o săptămână de către plenul Camerei și ținută artificial în viață în Biroul Permanent. Rămâne neclar dacă PSD-iștii s-au mobilizat de dragul sau de frica lui Dragnea.

Este greu de decis care episod a fost mai penibil în ședința plenului de astăzi:

Să fi fost modul în care parlamentarii PSD încercau să argumenteze de la tribuna Camerei Deputaților că, practic, o dată nu se pune și că, de fapt, legea care a fost respinsă nu trebuie respinsă?

Să fi fost modul în care Valeriu Zgonea a lăsat ursulețul de pluș din brațe doar pentru a dispune închiderea ușilor sălii de plen, așa cum probabil s-a gândit că ar face și Mihai Viteazu atunci când dorea să-și impună punctul de vedere?

Să fi fost teama de progres a PSD, care preferă să renunțe la votul electronic în favoarea votului prin ridicare de mână?

Să fi fost disponibilitatea PSD de a arunca totul în aer, doar de dragul de a-i asigura lui Dragnea șansa de a încerca să reinstituie cenzura?

Să fi fost faptul că pe PSD-iști nu i-a interesat nici că au rămas, încet-încet, singuri în sală, după ce toate celelalte grupuri au refuzat să legitimeze această farsă?

Până la urmă, cu încălcarea oricărei logici, oricărui bun-simț politic și oricărei responsabilități democratice, conspirația PSD-iștilor a reușit performanța ca vreme de câteva ore, legea Dragnea a cenzurii să fie și respinsă și aflată pe ordinea de zi, o performanță de slugărnicie care l-ar face invidios pe Nicolae Ceaușescu!

Valeria Schelean
Deputat PNL de Caraș-Severin

Comentarii

comentarii