Șoferi beți și drogați prinși în trafic la volan de polițiștii cărășeni

Polițiști de la Poliția Orașului Oțelul Roșu au oprit pentru control, pe strada 22 Decembrie 1989 din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, care, la testarea cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie 1,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Azi-noapte, în jurul orei 23,30, polițiștii rutieri de la Poliția Orașului Moldova Nouă au oprit pentru control, în comuna Sichevița, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, care, la testarea cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astăzi, în jurul orei  16,42, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au oprit pentru control pe DN 57, în Moldova Nouă, un autoturism condus de bărbat de 32 de ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu a consumat băuturi alcoolice. Ulterior, la testarea Drugtest, aparatul a indicat rezultat pozitiv pentru una dintre substanțe.

În toate cele trei cazuri conducătorii auto au fost conduși la cea mai apropiată unitate medicală, unde li s-au prelevat mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.

Nu vă urcați la volan dacă nu puteți conduce în condiții de siguranță, din motive medicale, din cauza oboselii, din cauza efectelor alcoolului sau ale drogurilor sau din orice alt motiv!

Reflexele și timpul de reacție al celui de la volan sunt substanțial diminuate atunci când acesta are alcool sau substanțe psihoactive în sânge.
Chiar și o alcoolemie mică poate influența timpul de reacție, iar în cazul unei cantități mari de alcool ingerate se poate ajunge la vedere încețoșată sau dublarea câmpului vederii.

Evitați orice consum de substanțe psihoactive! Consecințele pot fi foarte grave atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei din jur!

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.