Sănatate

Solutii naturale de curatare a tartrului dentar

DESPRE

Tartrul se formeaza mai devreme sau mai tarziu, chiar daca respectam igiena orala, fiind cauzat de bacteriile care se dezvolta in resturile alimentare ce nu pot fi indepartate in totalitate. Este indicat sa-l indepartam deoarece, in timp, corodeaza smaltul dintilor si poate provoca afectiuni grave ale danturii: gingivita, carii, parodontoza.
tartru
Detartrajul se poate face periodic la cabinetele stomatologice, dar puteti incerca si solutii acasa pentru o mai buna curatare a dintilor si reducere a tartrului dentar. Asta nu inseamna ca nu va recomandam ca in continuare sa vizitati medicul stomatolog cel putin o data pe an.

Iata cateva solutii naturale de curatare a tartrului
– Igiena orala – este cel mai important remediu impotriva formarii tartrului. Recomandat este sa ne periem dintii dupa fiecare masa, sau macar sa ne clatim gura daca nu avem alte conditii.

Folositi ata dentara; periajul nu reuseste sa elimine toate resturile care devin mediu prielnic pentru formarea bacteriilor.

Alegeti periute moi pentru a nu zgaria smaltul dintilor.

Este considerata mai eficienta periuta electrica de catre mare parte dintre medicii stomatologi.

Alegeti pasta de dinti naturala si cu efect antibacterian.

– Sarea – periati dintii cu sare, n-o sa regretati, ii curata mai bine decat multe paste de dinti. Puteti face si gargara; este un tratament foarte eficient si ieftin atat pentru dinti cat si pentru gingii.

– Otetul – combinat cu sare si apa calda – faceti gargara si pastrati combinatia in gura 30-40 de secunde.

– Bicarbonat de sodiu – amestecat cu apa; pasta rezultata se lasa pe dinti 30-40 de secunde dupa care va clatiti.

– Beti constant apa – o cantitate mai mare de apa ajuta ca saliva sa fie mai abundenta, mediul umed micsoreaza riscul de inmultire a bacteriilor.

– Consumati mai putin zahar si produse fainoase; sunt cele mai periculoase pentru sanatatea dintilor.

– Consumati mai des fructe si legume pentru aportul de minerale si lactate pentru aportul de calciu.

Citeste tu articolul original si in totalitate aici: https://www.curademiere.ro/solutii-naturale-de-curatare-a-tartrului-dentar/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii