Sorin Frunzăverde a fost demis din funcția de președinte al CJ prin Ordin de prefect

În urma semnării de către prefectul Florența Albu a ordinului de demitere, mai exact – de încetare, mandatul de președinte al Consiliului Județean Caraş-Severin deținut de Sorin Frunzăverde, a încetat înainte de termen. Din cauza gravelor probleme de sănătate, Sorin Frunzăverde nu a mai participat la ședințele de Consiliu Județean timp de șase luni. Legea spune că în astfel de situații, mandatul persoanei în funcție încetează de drept.

”În această lună, am primit de la Consiliul Judeţean o adresă prin care ni se aducea la cunoştinţă starea CJ, printre care se regăsea şi faptul că preşedintele acestei instituţii este în concediu medical, din 2015, ca urmare a unei boli grave, certificate. Ca atare, analizând situaţia, am constatat că ne încadrăm pe art. 69, Aliniatul 2 a), din Legea 215 a Administraţiei publice locale. Aceasta prevede că, dacă timp de şase luni, dintr-un an calendaristic, preşedintele CJ sau primarul nu şi-au putut exercita atribuţiile din cauza unei boli grave, mandatul încetează de drept, condiţie în care trebuie emis Ordin de către prefect. Prin urmare, nu am avut altă posibilitate legală, decât să întrerupem mandatul”, a declarat luni prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu.

Conform procedurii, președintele interimar al Consiliului Județean se va alege indirect, din rândul consilierilor județeni. Joi, la Palatul Administrativ va trebui ales un nou vicepreședinte al Forului Județean.

Practic, în situația actuală, Consiliul Județean Caraș-Severin rămâne fără conducere – caz unuic în istoria postdecembristă a României. Vă reamintim că Ionesie Ghiorghini – fostul vicepreședinte, a fpst ,,săltat” din biroul său de către DNA pentru corupție și este la închisoare fiind condamnat cu sentință definitivă, iar Ilie Iova, cel de al doilea vicepreședinte și care a dus CJ-ul în spate până acum, a anunțat că va demisiona din funcție pentru. El ar fi pierdut funcția oricum fiindcă a demisionat din toate funcțiile din PNL și va candida din parte unei alte formațiuni politice la Primăria Municipiului Caransebeș.

Am încercat să vorbim cu domnia sa la telefon, dar din păcate nu am reușit. În schimb, conform unor informații neoficiale, se pare că el va contesta în instanța de judecată decizia prefectului. Pentru asta are la dispoziție 10 zile iar Instanța de judecată, pe Contencios administrativ, este obligată să dea un răspuns în 30 de zile.

Comentarii

comentarii