Actualitate

VIDEO Sorin Frunzăverde rămâne în continuare președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin

Sorin Frunzăverde rămâne în continuare președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, asta deși Direcția Națională Anticorupție a cerut acest lucru. Secretarul forului a declarat că nu există cadru legal pentru a face acest lucru.
Sorin Frunzăverde este acuzat într-un dosar privind folosirea funcției în vederea obținerii unui număr cât mai mare de voturi în favoarea lui Klaus Johannis în turul doi de scrutin, aflându-se în prezent sub control judiciar. Consiliul Județean a primit o scrisoare prin care DNA cere luarea deciziilor ce se impun, mai exact suspendarea acestuia din funcție. Secretarul forului a explicat că, în acest moment, există un vid legislativ, nici Consiliul Județean, nici Instituția Prefectului nu îl pot suspenda din funcție pe Sorin Frunzăverde.

Consilierii județeni au hotărât să amâne luarea unei decizii până la clarificarea de către Asociația Funcționarilor Publici a statutului președintelui Sorin Frunzăverde, declarând că forul nu este tribunal, iar speța este una paradoxală.

În schimbul de corespondență dintre Consiliul Județean și Instituția Prefectului, reprezentantul Guvernului în teritoriu precizează faptul că nu există o situație de subordonare pentru a-l suspenda pe Sorin Frunzăverde, iar acesta nu se află în situația specificată de legea invocată de DNA, și anume nu se află în imposibilitatea de a-și îndeplini funcția, deoarece nu este în arest preventiv sau la domiciliu.

„Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean nu se supun prevederilor Statutului funcționarilor publici și nu sunt asimilați funcției de funcționar public. Președintele Consiliului județean nu are șef direct. Niciunde nu este legiferat acest lucru. Potrivit Legii 188/1999, suspendarea poate fi făcută de către conducătorul instituției care, în cazul nostru, nu există”, a declarat prefectul de Caraș-Severin
Consilierii locali au hotărât să amâne luarea unei decizii în acest caz. Între timp, Sorin Frunzăverde se află în concediu medical, deoarece a fost supus unei operații chirurgicale de amploare.

O serie de președinți de consilii județene se află în situații similare, printre aceștia numărându-se conducătorii forurilor legislative din Arad, Argeș, Iași, Constanța sau Mehedinți.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Sorin Frunzăverde rămâne în continuare președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin

  • La muncă de spart piatră din barzava nu la pușcarie unde este cald și bine să doarmea în frig și ploaie … Nu viață de om ci de boschetar fără bani și multă munca

Comentariile sunt închise.