Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni au fost condamnați de instanța de judecată

UPDATE ORA 11:50

Surse din anturajul președintelui CJ Caras Severin, Sorin Fruunzăverde, au afirmat că sentința de la Reșița va fi fost atacată, adică, se va face recurs.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, şi fostul vicepreședinte, Ionesie Ghiorghioni, au fost judecaţi ieri pentru neregulile din campania electorală prezindenţială din 2014. La bară a fost adus martorul principal, secretarul judtelui – Darian Ciobanu, pentru declaraţii suplimentare. În urma declarațiilor, procurorul anticoprupţie Lucian Dolcu, a cerut condamnarea la închisoare cu executare pentru Sorin Frunzaverde și Ionesie Ghiorghioni.

,,Sorin Frunzăverde a acţionat de o manieră politică într-o campanie electorală” au spus avocaţii apărării care au pledat pentru achitarea celor doi. Deși se credea că deliberarea va avea loc luni, 18 ianuarie, aceasta conform cererii preşedintelui completului de judecată, în această dimineață, a s-a aflat că instanta a deliberat aseara iar preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde şi fostul vicepreşedinte Ionesie Ghiorghioni, au fost condamnaţi la 2 ani de închisoare în dosarul judecat, cel a influențării votanților în Caraș Severin, al fraudării alegerilor prezidenţiale – așa cum au vehiculat unele publicații.

Judecătorii au ajuns la concluzia că cei doi oameni politici ,,sunt vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit”.
Cu toate acestea, Sorin Frunzăverde nu va fi închis în penitenciar. Tribunalul Caraş-Severin a dispus însă suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 4 ani. Din cauza stării de sănătate, nu poate fi aplicată inculpatului obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii. Tribunalul Caraș-Severin a constatat încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de Sorin Frunzăverde în luna mai a anului trecut.

Fostul vicepreședinte Ionesie Ghiorghioni, a primit un an pentru influenţarea declaraţiilor şi încă un an pentru fals intelectual. Această condamnare se adaugă celor doi ani de închisoare cu executare pentru folosirea influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit. Totodată, Ghiorghioni va trebui să plătească şi o amendă penală de 27.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. Inculpatul va executa în regim de detenţie 3 ani şi 4 luni de închisoare.

Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată în termen de 10 zile.

Comentarii

comentarii