Sorin Frunzăverde vrea 7 din 7

9 sau chiar 10 parlamentari cărăşeni sunt o forţă mai mare pentru judeţul Caraş-Severin. Dacă USL câştigă toate cele 5 mandate de deputat şi 2 de senator, alte 2 sau chiar 3 mandate parlamentare vor fi distribuite către celelalte formaţiuni politice şi astfel reprezentativitatea judeţului va fi mai mare la Bucureşti, în următorul mandat. Declaraţia a fost făcută, astăzi, la sediul USL Caraş-Sevrin de către Sorin Frunzăverde.

USL Caraş-Severin îşi doreşte şapte parlamentari, din şapte. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, şi celelalte formaţiuni politice din judeţ ar putea prinde, prin redistribuire, alţi doi sau trei parlamentari.

În opinia lui Sorin Frunzăverde, Parlamentul României ar fi trebuit să aibă de acum mai puţini parlamentari, însă, această problemă care nu avea cum să fie tranşată în acestă legislatură. Dar, o dată cu adoptarea unei noi Constituţii, România va trebui să aibă un Parlament unicameral şi format din mult mai puţini parlamentari. La  alegerile din luna decembrie obiectivul USL este câştigarea, pentru Caraş-Severin, a tuturor celor cinci colegii pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat, iar în total, acest judeţ să aibă nouă sau zece reprezentanţi în Parlamentul României.

În aceeaşi conferinţă de presă, Frunzăverde a vorbit şi despre ideea ca intr-o lună, reprezentanţii Regiunii de Vest să depună un proiect al dezvoltării regionale, care să anticipeze înfiinţarea regiunilor. În opinia lui Frunzăverde, trebuie realizată descentralizarea, iar regiunea să preia din atribuţiile ministerelor. Conform proiectului, bugetarea ar urma să fie de 10%  pentru regiune, 30% la nivel judeţean şi 40% din fonduri pentru localităţi.

O astfel de regionalizare, spune Frunzăverde, există în toate ţările europene şi această împărţire administrativă ar fi soluţia pentru atragerea unei sume importante reprezentând bani europeni prin proiecte care vizează dezvoltarea pe regiuni.

Comentarii

comentarii