Sorin Tinu a plecat un pic la ceruri sa fotografieze sfintii VIDEO

Nici nu ştiu cum să încep aceste rânduri, parcă nu-mi găsesc cuvintele, parcă ceva s-a rupt din suflet şi nu găsesc cu ce umplu acel loc. Prima zi de an nou, a început cu o veste urâtă, cât se poate de urâtă şi de tragică. Am aflat că un tânăr de doar 30 de ani din Lăpuşnicu Mare, a plecat puţin din această lume, s-a mutat pe alt tărâm în lumea celor care ne veghează de undeva de sus. Vorbim de un tânăr deosebit, un tânăr iubit cu adevărat de întreaga comunitate din Lăpuşnicu Mare şi de mulţi oameni din Valea Almajului. Sorin Ţinu nu mai este.
Vorbim de câteva ore despre el la trecut, dar Sorin va fi prezent mereu în sufletele oamenilor care l-au cunoscut, al celor care ştiu să aprecieze un OM adevărat pentru ceea ce este el şi ce face.

Sorin a fost un tânăr care s-a implicat până la epuizare în toate problemele comunei sale. Pe banii săi a plecat de Paști la Timişoara la aeroport de unde a luat Lumina sfântă sosită cu un avion special de la Ierusalim. A luat-o din mâinile Mitropolitului Banatului şi apoi a plecat spre Valea Almajului de a dăruit-o preoţilor de prin satele pe unde a trecut. A iubit arta și mai ales, arta fotografică. A cutreierat toată Valea Miracolelor și a pozat de la falnicii copaci seculari, gâze, firul ierbii și până la bătrânii cu fața zbârcită de ani ca scoarța copacilor bătrâni. A păstrat și promovat cu sfințenie toate obiceiurile și tradițiile populare românești și locale, cele din Valea Almăjului. S-a înconjurat de tineri pe care i-a învățat să iubească și să aprecieze tradiția din străbuni. Din păcate, despre toate acestea putem vorbi acum doar la trecut. Sorin Tinu nu mai este fizic, dar spiritul său va fi alaturi de noi tot timpul. Dormi in pace Sorine, dormi liniștit copil drag! Dumnezeu sa te aibă de-a dreapta Sa!

Redacţia infocs.ro

La numai 30 de ani, Sorin Tinu a plecat dintre noi lăsând în urmă suflete îndurerate, priviri pierdute și multe amintiri frumoase. Sorin și-a încheiat subit drumul în viață, dar toți cei care l-am cunoscut, îl vom păstra mereu în gânduri noastre. A fost un tânăr vesel și plin de viață. În calitate de fiu al sătuli, Sorin răspundea mereu “PREZENT” la toate activitățile culturale din comuna Lăpuşnicu Mare. Multe dintre activități au fost inițiate chiar de el. Sorin a reușit de-a lungul timpului să ducă mai departe obiceiuri și tradiții care păreau pierdute, a dus în lume numele Lăpușnicului și portul popular de aici. Fotografiile făcute de el la Lăpușnic au fost văzute de oamni din toată lumea. A fost cel mai bun ambasador cultural al satului.

Cu zâmbetul pe față și cu o puterea de convingere cum rar îți este dat să vezi, Tinu – cum îl alintam noi localnicii, reușea să reaprindă în preajma sărbătorilor obiceiuri și tradiții date uitării de-a lungul anilor în comuna Lăpuşnicu Mare. Pentru ultima dată, a răspuns “prezent” la Paști, unde a participat cu multă bucurie alături de tinerii din sat la obiceiul ,,literelor de foc” din seara de înviere.

A fost implicat în multe activități culturale și acțiuni caritabile. În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, își mobiliza prietenii și cunoscuții prin campanii pe facebook și din donații, aduna detergenți, ali9mente și materiale sanitare pe care le dăruiau Căminului de bătrâni din Anina când mergeau acolo în colindă cu alți tineri. Pentru câteva minute, cu toții deveneau nepoții bătrânilor de la Anina pe care-i mângâiau cu colindele și vorbele lor frumoase. Anul acesta a mai apucat doar să posteze anunțul campaniei pe pagina sa de socializare. Boala nemiloasă l-a țintuit la pat. I-a luat puterile, dar nu și speranța. Își dorea foarte mult să se ocupe de campanie și împreună cu amicii săi, să colinde bătrânii și să-i îmbucure de sărbători.

Din nefericire, câte-o dată, Dumnezeu are alte planuri cu oameni ca Sorin Tinu. Calea și drumul său pe acest pământ a fost curmat și acum, Sorin este alături de îngeri și sfinți. Este undeva acolo Sus și probabil ne privește pe noi cei rămași în urma lui cum ne agităm de multe ori degeaba. Drumul său prin această lume a deșertăciunilor fost mai scurt decât se aştepta oricine. Pentru familia îndoliată, cuvintele sunt de prisos. Acum, nu ne rămâne decât să fim alături de cei rămași în urma lui și să le dăm putere să meargă mai departe, să treacă peste această grea și nedreaptă încercare.

Dragă Sorin, să ai un nou drum luminat de Lumina îngerilor alături de care te-ai așezat! Dumnezeu să te odihnească! Condoleanțe sincere familiei.

Adi Neagu – infocs.ro

Comentarii

comentarii