Sotul mort – sotia in carantina! Nu-şi poate conduce soţul pe ultimul drum VIDEO

Nu-şi poate conduce soţul pe ultimul drum. Lenuța Hortilă s-a întors din Austria, unde lucra de doi ani ca însoțitoare pentru persoane în vârstă care aveau nevoie de asistență. S-a întors înapoi în România pe data de 30 aprilie, când a fost dusă într-un spațiu de carantină din Băile Herculane.

Aflată în carantină, a aflat de moartea soțului său, însă nu e lăsată să-l poată vedea pentru ultima dată.
„De înmormântarea soțului se ocupă vecinii. Soțul meu nu a murit de coronavirus, era bolnav. de inimă.  E foarte greu, eram căsătoriți de 46 de ani”, a spus Lenuța Hortilă.

După aproape 45 de căsnicie, o familie din satul Grădinari din judeţul Caras Severin, a ajuns în cel mai negru moment al existenței ei. Soţul – grav bolnav cu mai multe diagnostice, dependent de oxigen, a murit singur în casă în timp ce soția să se afla la muncă în Austria. Fiindcă tovarășul ei de viață se simțea tot mai rău, femeia s-a întors în ţară la 30 aprilie și conform procedurilor, a fost dusă în carantină în Băile Herculane.

Perioada de carantină se încheie în 14 mai, numai că, din păcate, soțul ei a decedat ieri. A fost găsit mort în casă de o vecină. Cum nu existau dubii asupra cauzei decesului, medicul de familie a eliberat certificatul medical de constatare a decesului, iar primăria, a eliberat certificatul de deces stabilind înmormântarea pentru ziua de 11 mai.

Nu-şi poate conduce soţul pe ultimul drum. De aici începe problema cea mai gravă: soției nu i s-a permis să își însoțească bărbatul pe ultimul drum. Despre pregătirile de înmormântare, nici nu poate fi vorba. Vecinii au sărit în ajutorul familiei. Au pus mână de la mână, au strâns bani și au cumpărat cele trebuincioase. Femeia mai are un fiu dintr-o căsătorie anterioară. Omul nu o duce nici el așa strălucit, este șomer de aproape două luni și are o familie numeroasă. Oamenii au făcut ce au putut, au cumpărat haine, sicriul şi crucea.

Disperată, femeia a cerut ajutor și la Antena 3 unde realizatorul Adrian Ursu căruia i s-au alăturat și alți oameni de bine, au adus la cunoștința autorităților acest caz și în final, femeii i să vă permite să vină acasă în ziua înmormântării.

Nu-şi poate conduce soţul pe ultimul drum. Ea va fi transportată de către pompierii speciali o autospecială, i se va permite să asiste la înmormântare de la distanță, după care, va transportată înapoi la Herculane unde va sta până miercuri când i se va permite să plece acasă fiindcă va ieși din perioada de carantină.

Comentarii

comentarii