Spărgătorii de lux, puşi în libertate de Curtea de Apel Timişoara, Lupșac rămâne cu paguba

hoti seifCurtea de Apel Timişoara a admis astăzi contestaţia celor şapte membri a bandei spargătorilor de lux, împotriva deciziei Tribunalului Timis de arestare preventivă. Aceşti au fost reţinuţi după ce au dat 22 de spargeri în mai multe locuinţe din Timiş, Caraş-Severin şi Sibiu. Jurci Ciprian, Mihălțan Ciprian, Răzvan Donici, Ciprian Câmpean, Bolbos Adrian, Pășan Ion şi Cheregi Dănuț, Cernescu Cosmin şi Lucian Chera.
Vă reamintim că cei şapte dintre membrii grupării au fost arestaţi de Tribunalul Timiş pentru 29 de zile. Din investigații a reieșit că un muncitor care a lucrat la casa lui Lupșac a fost abordat de Cosmin Cernescu care l-a întrebat dacă soții Lupșac au un seif în locuință, afirmând că are informația că sunt 500.000 euro în el. Cernescu i-a promis că muncitorului că-l va recompensa dacă-i dă informaţii utile, spunându-i că ştie “băieţi profesionişti”, adică “echipa lui Păşan din Timişoara”.
După ce a aflat că Lupşac este plecat în Thailanda în concediu, s-a acţionat. Prima lovitură a fost dată în noaptea de 21 ianuarie 2013 când Ion Păşan, Mihai Dănăilă şi Ioan Mihălţan au forţat uşa de la intrare în casă şi din dormitor au furat un seif de mici dimensiuni, în timp ce Cernescu asigura protecţia patrulând cu maşina în zonă. Când hoţii au intrat în casă acolo dormeau bona şi cei doi copii ai familiei Lupşac. În seif nu au găsit decât 5.000 euro, bijuterii, cheia de la un BMW X5 şi telecomanda de la garaj. Spărgătorii au decis să caute cel de-al doilea seif din casă şi în 23 ianuarie, cei trei au revenit la Oţelu Roşu împreună cu Adrian Bolbos, Ciprian Câmpean şi Constantin Donici. Deplasarea s-a făcut cu mai multe maşini, printre care şi un microbuz condus de Ciprian Jurgi. Pentru a verifica vigilenţa paznicului şi a putea vedea ce se întâmplă în spatele imobilului ţintă, Bolbos, Păşan şi Câmpean s-au dus cu un microbuz plin cu resturi metalice la sediul firmei familiei Lupşac, noapte aîn jurul orei 1. Aceştia au tras de timp, făcându-se că nu înţeleg cum trebuie să procedeze cu descărcarea materialelor. Ulterior, în jurul orei 3, folosindu-se de telecomanda furată din primul seif, au deschis garajul şi au intrat cu un microbuz. În maşină au încărcat seiful de 1,5 tone cu ajutorul mai multor răngi şi bucăţi de cauciuc, după care l-au dus la casa lui Mihălţan din Cernăteaz.
Avocatul Călin Stăiculescu a declarat pentru PRESSALERT.ro: “Am cerut admiterea contestaţiei şi punerea în libertate, având în vedere că prin noul Cod Penal limitele de pedeapsă sunt mult mai mici. De asemenea, am invocat faptul că, pentru arestare nu mai sunt suficiente doar indiciile, fiind nevoie să fie aduse de către acuzare probe că s-au săvârşit acele infracţiuni”.

Preluare integrală. Citește mai multe pe www.pressalert.ro

Comentarii

comentarii