Spectacol folcloric de excepție – Ansamblul Bârzava În Banat de sărbători 2023 VIDEO

Regal folcloric, aseară, în sala Cinematografului Dacia din Reșița. Copiii și tinerii care activează la Ansamblul Bârzava precum și interpreți de marcă ai folclorului românesc au urcat pe scenă într-un spectacol de sărbătoare. Ansamblul Bârzava a venit cu tradiția așa cum se face.

Ansamblul de Cântece și Dansuri „Bârzava“, cu sprijinul Consiliul Local și al Primăriei Municipiului Reșița, alături de nenumărați sponsori, au organizat aseară în sala Cinematografului „Dacia“, din Lunca Bârzavei, un amplu spectacol de cântece și dansuri populare, intitulat „În Banat de sărbători“.

Sala Cinematografului Dacia a fost arhiplină aseară, la cea de-a 13-a ediție a spectacolului În Banat de Sărbători, eveniment organizat de Ansamblul Bârzava. A devenit deja o tradiție ca în preajma sărbătorilor de iarnă și a Crăciunului, Ansamblul „Bârzava” să se prezinte în fața publicului cu un mega spectacol. Ansamblul a fost înființat în urmă cu aproape 15 ani de către Primăria Reșița și este alcătuit din tineri care iubesc Banatul și care au făcut din cântecul și dansul popular o pasiune.

Pe lângă Consiliul Local și Primăria Reșița, un rol important l-au avut cei doi instructori și responsabili de bunul mers al ansamblului, Meri Aghescu și Caius Șandru, neobosiți activiști în plan cultural și, în special, în promovarea și păstrarea folclorului românesc și, în mod special, al celui bănățean.

La Reșița, tradițiile folclorului românesc, în general, și ale celui bănățean, în special, sunt păstrate și promovate. Au demonstrat-o, aseară, dacă mai era cazul, membrii Ansamblului „Bârzava”, tinerii care iubesc Banatul și România și care au făcut din dansul popular o pasiune. Ei au evoluat în fața publicului reșițean, alături de soliști vocali și instrumentiști. Alături de tinerii dansatori, pe scenă au evoluat și interpreți de muzică populară consacrați.

Comentarii

comentarii