Spectacol mirific oferit de natură la Cascadele Modăvița și Burăul Mare din sudul Banatului VIDEO

Natura demonstrează încă odată că ne poate uimii în orice anotimp. Chiar dacă suntem în ianuarie, avem parte de zile ploioase care ridică cotele râurilor din Banatul de Munte. De la aproximativ 50 m de drumul ce leagă Padina Matei de Moldova Nouă, s-a format o cădere de apă spectaculoasă atunci când cotele pârâului cresc – Cascada Modăvița.

Apa coboară lin de pe un deal, de la izvorul „Ciuciurele” până în apropierea de drumul comunal, unde pică de la o înălțime de aproximativ 10,15 m cu o viteză ce îți lasă impresia că natura este de departe ce-a mai mai măreață creatoare de spectacol, pentru trecătorul pasionat de frumos. În acest colț de Rai creeat de natură, poți rămâne plăcut impresionat de splendoarea cu care forță divină își dirijează propriile peisaje.

Cascada Modăvița nu este la fel de cunoscută ca alte cascade din Banatul Montan, dar concurează de la egal la egal cu orice cădere de apă când vine vorba de spectacol oferit de Creatorul nostru suprem. Pentru cei care vor să viziteze această cascadă se ajunge ușor, din Moldova Nouă spre Pădina Matei, sunt vreo 8,4 km pe un drum asfaltat. Se vede din drum, fiind la aproximativ 40 m de șosea. Pe același curs de apă se află și Cascada Burăul Mare, la fel de frumoasă și este la 2 km mai jos de Modăvița.


Trebuie să parcurgi 400 de metri pe o potecă amenajată de către cei de la Ocolul Silvic Moldova Nouă. Dacă ajungeți în zonă și vedeți cele două cascade, cu siguranță o să rămâneţi plăcuți impresionați.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii