Spiritualitate romaneasca – Hram la Manastirea Sfântul Ilie de la Izvor VIDEO

Hram la Manastirea Sfântul Ilie de la Izvor. În oraşul Bocşa din judeţul Caraş Severin, se afla Mănăstirea ,”Sf.Ilie de la Izvor”. În fiecare an, odată cu apropierea marelui praznic al sfântului, mănăstirea atrage mii de credincioși din toată parte de vest a țării.

Peste 2000 de credincioşi din tot Banatul s-au adunat aseară la marginea oraşului Bocşa din Caraş Severin. Aceştia au asistat şi participat la Liturghia Sfântului Ilie săvârşită de mai mulți preoți in frunte cu părintele arhimandrit Constantin Timiş, exarhul mănăstirilor din Episcopia Caransebeşului.

Acesta este unul din marile praznice ale Banatului ce datează de mai bine de 150 de ani de când la Bocşa s-a săvârşit prima minune şi acolo a fost construită o mănăstire. Mulţi dintre credincioşi au rămas peste noapte la mănăstire pentru a se ruga. Lor le-au fost puse corturi la dispoziție.

Peste 2000 de persoane din tot Banatul şi nu numai, au fost prezenţi aseară la Mănăstirea de Bocşa. Mulţi au rămas peste noapte în corturile special amenajate pentru ca astăzi să participe la Sfantul Maslu, Sfintirea apei si slujba de Sfântul Ilie. Mulţi şi-au petrecut noaptea în reculegere şi rugăciuni.

Punctul culminant va fi atins în această dimineață când în fața a mii de oameni ce vor veni din toată partea de vest a tarii, Liturghia va fi oficiată de un sobor de preoți și arhierei.

Comentarii

comentarii