Administratie

VIDEO Spiritualitate și fotografie la Biblioteca Germană din Reșița

Sediul cultural german continuă seria evenimentelor de artă și spiritualitate din viața comunității germanilor din Reșița și județ.
În pragul celebrării hramului Bisericii catolice ”Maria Zăpezii” din Reșița Biblioteca Germană ”Alexander Tietz” a organizat o expoziție de fotografii.

Expoziția cuprinde imagini ale patroanei Bisericii ”Maria Zăpezii” și anume Bazilica Santa ”Maria Maggiore”, cea mai importantă biserică mariană de pe întreg globul pământesc, după cum a precizat directorul bibliotecii, Erwin Josef Țigla.

”Este o biserică patriarhală aflată sub jurisdicția Vaticanului, care se află în centrul Romei. Maria Zăpezii, hramul bisericii pe care îl sărbătorim acum în Reșița este dedicat acestei mari biserici patriarhale din Roma”, a mai precizat Erwin Țigla.

Bazilica Santa Maria Maggiore este una dintre cele patru basilici de primă importanţă ale Bisericii catolice, toate aflate în Roma. Acestea sunt numite Basilici majore şi la ele trebuie să se închine credincioşii pelerini pentru prima dată. Toate sunt proprietatea Statului Vatican şi se bucură de statutul de extrateritorialitate.

Comentarii

comentarii