Spitalul Judetean din Resita este in Carantina VIDEO

Aparținătorii pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița au fost întorși de la poarta spitalului. Măsura de interzicere a vizitelor a fost luată de conducerea spitalului si a fost anuntata Direcției de Sănătate Publică a județului, ca urmare a creștereii alarmante a virozelor și infecțiilor respiratorii din ultima săptămână.

Câteva sute de viroze și infecții respiratorii au fost raportate la Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin, iar numărul cazurilor de gripă a ajuns la 18 (intre timp, nr lor a ajuns la 21 nn) și au fost înregistrate două decese din cauza gripei.

Numărul extrem de ridicat al îmbolnăvirilor a pus conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița în alertă, aceasta fiind nevoită să ia măsuri pentru ca fenomenul să nu se amplifice. În acest sens, s-a solicitat Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș Severin aprobarea cererii de instituire a măsurii de carantină, lucru cu care DSP a fost de acord.

La nivel național, Ministerul Sănătății a recomandat spitalelor din țară să limiteze pe cât posibil numărul vizitelor. Persoanele din afară pot fi purtătoare de viruși periculoși pentru pacienții internați, care sunt mai sensibili.

Măsura luată de conducerea Spitalului Județean, i-a nemulțumit pe reșițenii care au dorit să-și viziteze rudele. S-au creat și situații tensionate, când portarii nu mai lăsau pe nimeni să intre, nici măcar pe pacienții care veneau la consult de specialitate la invitația și programarea medicilor.

Comentarii

comentarii