Spune adio facturilor mari pe timp de iarna la incalzire !

Incalzirea pe timp de iarna este una din problemele cele mai apasatoare pe care le confrunta romanii o data cu sosirea anotimpului rece. Sistemele ineficiente, care consuma foarte mult si care pe deasupra de multe ori sunt chiar periculoase din cauza improvizatiilor sau a instalarii improprii, sunt foarte raspandite punand astfel in pericol atat sanatatea dumneavoastra, dar si al portofelului.

Si totusi exista sisteme termice care consuma putin si care sunt concepute in asa fel incat nu numai ca nu afecteaza sanatatea umana, dar o si imbunatatesc. Este bineinteles vorba de sistemele electrice de incalzire prin pardoseala, sisteme raspandite pe scara larga in  vestul Europei unde si-au dovedit de-a lungul timpul eficienta, eleganta si efectele benefice pe care le au asupra corpului uman. AMASS, o companie dedicata solutiilor de incalzire mai ieftine decat cele care folosesc gazele naturale, aduce in Romania tehnologie din Danemarca, nr 1 mondial, de inalta calitate din domeniul incalzirii.

Specialistii spun ca exista 4 principii necesare oricarui sistem de incalzire economic, iar solutiile AMASS le intrunesc pe toate:

  • inertie termica – acumularea si cedarea treptata a caldurii
  • automatizarea si posesia functiilor suplimentare de reducere al consumului
  • utilizarea unei resurse energetice inepuizabile
  • putere instalata redusa (sa foloseasca cu 30% mai putina energie decat sistemele cu radiatoare) – practic pentru aceeasi camera se folosesc 700 W la sistemele AMASS in timp ce pentru sistemele cu rdaiatoare sunt necesari 1000W

Astfel clientii AMASS, obtin pentru o casa izolata termic de 150 mp, un consum mediu luna iarna de 400-450 ron !

Daca adaugam si termostatele automate inteligente AMASS, care stiu cand este nevoie de oprirea alimentarii, si folosirea functiilor suplimentare de reducere consum cum ar fi folosirea frecventei pulsatorii a curentului electric fata de frecventa continua a acestuia, ne explicam de ce un sistem electric este totusi mai ieftin decat gazul.

Romanii cunosc centralele electrice, radiatoarele cu ulei acestea fiind si astazi mai scumpe decat centrala pe gaz deoarece nu indeplinesc si celelalte principii enuntate mai sus: putere instalata redusa, inertie termica si automatizare superioara !

Inertia termica este un principiu vechi si extrem de eficient atunci cand este vorba de reducerea costurilor de consum, uneori uitat in ziua de astazi. La baza acestui principiu sta abilitatea unor materiale de a inmagazina caldura si apoi a o ceda treptat. Un exemplu ar fi vechile radiatoare de fonta care consumau mai putin decat cele de otel si ofereau un grad de confort termic la fel de, sau chiar mai mare.

Un alt mod de reducere a consumului este folosirea unui sistem de incalzire care nu foloseste combustia (arderea) materialelor. Resurselele cele mai intalnite in domeniul incalzirii sunt gazele naturale, petrolul sau lemnul. Acestea sunt arse, iar caldura degajata este folosita pentru incalzirea locuintelor. Principalul dezavantaj al acestor tipuri de resurse este faptul ca sunt finite, pot fi epuizate, iar pe masura ce sursele de extragere a lor dispar si pretul lor va creste datorita raritatii materialului. In plus deoarece ultimele zacaminte de gaze naturale si petrol se gasesc la adancimi mari, sunt necesare tehnologii noi si costisitoare, fapt ce se va reflecta pe factura de caldura a dumneavoastra. Sistemele AMASS insa folosesc electricitatea, o forma de energie care poate fi colectata din surse care nu se vor termina niciodata precum radiatia solara, vantul sau apele.

Diferenta dintre aceste tipuri de resurse se poate observa in mod concret facand o comparatie intre pretul lor. In cazul gazelor naturale, de exemplu, pretul a crescut de 4 ori fata de pretul electricitatii si asta doar intre 1995 si 2006!

Dar resursele traditionale nu sunt doar costisitoare si ineficiente, ci si periculoase, existand intotdeauna riscul asfixierii, exploziilor, incendiilor, etc. , riscuri care nu exista in cazul sistemelor electrice. Iar riscul de electrocutare, prezent in cazul altor tipuri de solutii termice pe baza de electricitate, este evitat de catre specialistii AMASS prin intermediul disjunctoarelor electrice pentru protectie umana.

 

Beneficii in plus pentru sistemele AMASS, sunt ca nu necesita costuri de intretinere, sunt cele mai longevive sisteme de incalzire (80 de ani), au garantia cea mai mare (20 de ani) si asigura si eleganta si  o imagine superioara a investitiei dvs.

Conform specialistilor aceste sisteme sunt ideale pentru confortul termic al corpului uman.

Pentru mai multe informatii despre avantajele si beneficiile sistemelor electrice de incalzire in pardoseala AMASS vizitati site-ul www.amass.ro.

Comentarii

comentarii