Știați că?! 5 probleme pe care le poate avea televizorul

Televizoarele sunt o achiziție scumpă și vin cu o garanție maximă a producătorului de 2 sau 3 ani, ceea ce, în multe cazuri, nu este suficient. În plus, sunt delicate și pot începe să prezinte semne de defectare, dacă nu sunt întreținute corespunzător.

Întrucât un TV LED este folosit practic în fiecare zi, timp de ore întregi, este normal ca acesta să aibă unele probleme, în timp. Unele dintre aceste probleme pot fi rezolvate acasă, în timp ce alte probleme mai grave pot necesita ajutorul unui profesionist.

Iată câteva semne că televizorul dvs. ar fi pe ducă și ce puteți face pentru a remedia aceste probleme

Linii pe ecranul televizorului

Dacă observați linii verticale pe ecranul unui TV LED, aceasta este o problemă serioasă și nu trebuie neglijată. Această problemă apare de obicei dacă există un cablu slăbit, o placă liberă sau defectă sau un ecran deteriorat.

Aceasta este o problemă obișnuită la televizoare și este un semn că ecranul TV LED nu funcționează bine. Dar înainte de a apela un expert pentru a verifica televizorul, puteți încerca să urmați acești pași și să verificați dacă funcționează:

  • Încercați să reporniți televizorul
  • Opriți televizorul și deconectați cablul de alimentare CA (cablul principal). Păstrați-l deconectat timp de 15 minute și apoi porniți televizorul pentru a verifica dacă problema a fost rezolvată.

Dacă continuă să afișeze liniile, este posibil să fie necesar să înlocuiți ecranul TV LED, iar aceasta poate fi o chestiune costisitoare, în funcție de televizor și modelul acestuia.

Televizorul nu are sunet

Dacă ecranul televizorului dvs. este perfect, dar nu există sunet, înseamnă pur și simplu că este vorba despre o defecțiune a plăcii de circuit sau o defecțiune a difuzorului.

Încercați să măriți volumul la maxim pe telecomandă pentru a verifica sunetul. Asigurați-vă că intrarea TV este corectă, televizorul nu este în modul de dezactivare a sunetului sau că nu sunt conectate căști la mufa de ieșire audio a televizorului de pe partea laterală sau din fața televizorului.

De asemenea, verificați dacă toate cablurile conectate în partea din spate a televizorului dvs. sunt introduse corect și nu sunt slăbite. Dacă tot nu există sunet, va trebui să apelați un profesionist pentru a deschide televizorul și pentru a verifica placa de circuit.

Ecranul televizorului este negru

Dacă v-ați confruntat adesea cu această problemă, acesta este un indiciu că durata de viață a televizorului dvs. este aproape de final și că este timpul să faceți upgrade la un model mai nou, cum ar fi un tv Samsung smart QLED.

Când televizorul are difuzoare care funcționează perfect, dar nu apare nicio imagine, poate fi vorba mai ales de o problemă cu sistemul de iluminare din spate sau cu placa de alimentare, care va trebui înlocuită. În cazul unui televizor LCD, acesta funcționează cu ajutorul unei lumini de fundal, care este utilizată pentru iluminarea imaginii de pe ecran. Când lumina de fundal începe să aibă probleme, ecranul devine negru.

Pentru a remedia această problemă, iluminarea de fundal va trebui înlocuită de un expert. Un alt motiv posibil este că iluminarea din spate a televizorului LCD care are un invertor de alimentare a eșuat. Când se întâmplă acest lucru, poate fi necesar să înlocuiți invertorul sau condensatorul.

Această problemă apare rareori în perioada de garanție a producătorului, dar dacă se întâmplă, o puteți rezolva cu garanția.

Lumina televizorului clipește, dar televizorul nu se aprinde

Aceasta este din nou o problemă obișnuită de care se plâng majoritatea oamenilor. În timp ce porniți televizorul utilizând telecomanda, dacă observați că lumina clipește, dar ecranul este negru, aceasta este o problemă legată de conexiunea electrică.

Ați putea încerca să deconectați cablul de alimentare de la unitate și să așteptați 10-15 minute înainte de a-l conecta din nou. Dacă aceasta este doar o simplă problemă de conexiune electrică, aceasta ar trebui să rezolve problema. Dacă ecranul încă nu pornește, va trebui să apelați un expert în TV LED pentru a rezolva problema.

Ecranul televizorului continuă să pâlpâie

Ar putea exista mai multe motive pentru care un ecran TV pâlpâie. Aceasta este, în mare parte, o problemă obișnuită cu modelele de TV LED. Unul dintre principalele motive pentru acest lucru sunt cablurile libere sau defecte.

În cazul cablurilor HDMI (High Definition Multimedia Interface), veți observa pete albe sau culori pâlpâitoare. Cu alte tipuri de cabluri analogice, veți observa mai ales o schimbare bruscă a luminozității și a intensității culorii.

Înlocuirea cablului sau verificarea fermității acestuia ar trebui să rezolve problema. Un alt posibil motiv pentru pâlpâire ar putea fi alte aparate de uz casnic care consumă energie, dacă sunt pe același circuit.

În unele cazuri, acest lucru se poate întâmpla și deoarece placa principală a procesorului comandă luminile de fundal cu LED-uri să se stingă prin linia de control. Pentru a rezolva această problemă, va trebui să obțineți o nouă bandă LED sau placă de procesor.

Comentarii

comentarii