Știați că ţânţarii își aleg victimele cu atenție?! – Ei nu înțeapă la întâmplare

Știați că ţânţarii își aleg victimele cu atenție. Entomologii au aflat că ţânţarii nu pişcă la întâmplare, ci îşi aleg victimele cu atenţie. Persoanele care elimină mult dioxid de carbon (CO2) şi cele cu grupa sanguină 0 sunt vizate de asaltul insectei.

Până şi ţânţarii au propriile lor gusturi. Îşi aleg victimele cu mare atenţie, dintr-o serie de motive care sunt pe alocuri de neînţeles oamenilor obişnuiţi, dar care au în spate argumente ştiinţifice.

O culoare anume, un miros special, chiar şi o anumită temperatură a corpului nostru pot face diferenţa. În realitate, mecanismul de atracţie pe care îl exercităm asupra ţânţarilor, potrivit entomologilor, depinde mai ales de substanţele chimice pe care le emite pielea noastră.

Acidul lactic, de exemplu, îi atrage foarte mult, ceea ce explică de ce sportivii sunt mai „apetisanţi” pentru ţânţari. Potrivit unui studiu realizat de institutul Pest Control Technology, ţânţarii preferă sângele cu grupa 0. Îl preferă grupei B şi mult mai mult grupei A.

Se ştie că ţânţarilor le plac unele flori, iar un anumit parfum îi atrage în mod special. De aceea, vara, cei care ştiu că sunt o pradă preferată pentru ţânţari, sunt îndemnaţi să renunţe la parfum.

Citeste tu mai departe și află mai multe aici: https://www.descopera.ro/natura/19765977-pe-cine-inteapa-cel-mai-mult-tantarii-isi-aleg-victimele-cu-atentie?utm_source=newsletter&utm_medium=li699_mi213783&utm_content=articol&utm_campaign=Richard+Branson%2C+primul+zbor+spatial+cu+Virgin+Galactic.+Lansarea+si+calatoria+in+spatiu%2C+transmise+in+direct&utm_term=li699_mi213783_s370052

Comentarii

comentarii

One thought on “Știați că ţânţarii își aleg victimele cu atenție?! – Ei nu înțeapă la întâmplare

Comments are closed.