Știați de Cascada Moroilor din Munții Locvei? De cascada Modăvița ați auzit cu siguranță VIDEO

Vremea însorită de primăvară a atras turiști din toată țara la Cascadele Modăvița și Burăul Mare din sudul Caraș Severinului, din Munții Locvei. După zile cu ninsori și vreme rea pe Clisura Dunării, a venit și primăvara în acest sfârșit de săptămână. Turiști din toată țara au ales să viziteze în acest weekend Cascadele Modăvița și Burăul Mare.

Vremea însorită de primăvară, i-a îmbinat pe oameni la plimbări în natură. Unii au ales un loc splendid din sud-vestul României – Valea Mare de lângă satul Padina Matei. Valea Mare se află între orașul Moldova Nouă și satul Padina Matei și este străbătută de DC 49, drum ce face legătura între cele două localități. Tot pe Valea Mare se află și cele două căderi de apă spectaculoase – Cascadele Modăvița și Burăul Mare. Din DN 57, intri în orașul Moldova Nouă, treci prin fața primăriei și urci muntele spre Padina Matei. În câteva minute de mers cu mașina pe DC 49 și câteva minute de mers pe jos, ajungi la prima minune a naturii: Cascada Burăul Mare.

Această cascadă are o poveste numai bună pentru un scenariu de film. Pe vremuri, localnicii din Padina Matei și din împrejurimi, practicau un ritual menit să aducă liniștea în familie și în sat. Ei ,,înecau morții” ca să nu se transforme în „strigoi”. Totul se făcea la cascadă, la miezul nopții. Sătenii veneau în puterea nopții la acest curs de apă și într-o ulcică de pământ, aduceau pământ de pe morminți și îl aruncau pe cascadă spunând: ,,Cum se duce apa de iute, așa să fugă și moroii din casă și din sat”! Oamenii erau convinși că viteză foarte mare cu care cade apă peste stâncă, duce la vale și înecă chiar și „strigoii”.

Mai sus de cascada Burăul Mare, tot pe DC 49, la nici 3 minute de mers cu mașina, ajungi la o altă minune a naturii: Cascada Modăvița. Nu există turist care să nu rămână plăcut impresionat de frumusețea pe care o oferă natura în aceste zile de primăvară autentică, când ninsorile s-au oprit, iar apa rezultată și în cantitate mare, curge din abundență și cu repeziciune peste stânci și praguri de piatră. Imaginile sunt atât de impresionante, încât odată ajuns lângă cascade, nu te mai oprești în ați umple aparatul cu fotografii și nu te mai saturi să le admiri și să te bucuri de aceste minunății pe care mama natură le oferă gratuit. Turiștii pleacă din zonă plăcuți impresionați de spectacolul unic oferit de natură. Vremea însorită de primăvară a atras turiști din toată țara la Cascadele Modăvița și Burăul Mare.

Prin ei cele două cascade atrag și mai mulți vizitatori, dovadă sunt sutele de poze postate pe rețelele de socializare. Dacă zona a fost uitată până acum, odată cu promovarea ei de către Adi Neagu in site-ul nostru www.infocs.ro – în zonă au început să apară primele amenajări în care comercianții vor veni suveniruri și produse tradiționale.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii