Ştiaţi de minunea de la Scăiuş? Sâmbătă , Pelerini din tot Banatul vin în pelerinaj la icoana făcătoare de minuni de la Scăiuş

Scaius 30 sept (7)Tradiţionalul pelerinaj de toamnă la icoana făcătoare de minuni de la Scăiuş va avea loc în acest an sâmbătă, 28 septembrie.
„Evenimentul l-am programat mai devreme pentru că dorim o participare cât mai mare a grupurilor conduse de preoţii de pe cuprinsul diecezei, răspunzând astfel numeroaselor apeluri telefonice care ne solicitau această dată”, spune Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj.
Organizatorii contează pe o prezenţă numeroasă a enoriaşilor din parohiile Lugoj, Timişoara, Reşiţa, Cugir, Arad, Orăştie, Caransebeş, Ohaba Forgaci, Ticvaniu Mare, Târnova, Oraviţa, Vermeş, Visag, Ramna (Caraş-Severin), Fârliug, Tincova, Bocşa Montană, Surducu Mare, Izvin şi Pecica (judeţul Arad).
Din Lugoj, enoriaşii au la dispoziţie locuri în autocarul pus la dispoziţie de Epicopie, care va pleca din faţa Bibliotecii Municipale la ora 8.30. Sluja de la Scăiuş va începe la ora 10, iar răspunsurile ectenice vor fi date de Corul catedralei „Pogorârea Sfântului Spirit” din Lugoj, condus de prof. Olimpia Drăgan.
Monseniorul Angelo-Narcis Pop ne-a mai declarat că şi de această dată intenţionează organizarea unei slujbe speciale ţinută de tinerii din Dieceză. „Ca şi anul trecut, 40 de tineri din Dieceză vor ţine cu o seară înainte, în 27 septembrie, un Paraclis al Maicii Domnului şi o meditaţie dedicată Sfintei Fecioare. Este un obicei pe care îl vom ţine la fiecare pelerinaj de toamnă”, a mai declarat vicarul general.


preluare text:redesteptarea.ro

Comentarii

comentarii