Stiti ca exista alimente care elimina apa din organism?

Acumularea apei in organism iti creeaza o senzatie de disconfort, care poate merge pana la hipertensiune arteriala, picioare sau maini umflate. Acest lucru poate fi remediat prin alimentatie. Smochinele, ananasul, pepenele sau telina, alaturi de alte fructe si legume sunt alimente care elimina apa din organism.

1. Smochinele

Diuretice, smochinele fac parte din alimentele anti-retentie de apa. In plus, smachinele sunt si laxative si contin calciu, magneziu si vitamine. Pentru ca se altereaza repede, smochinele sunt mai accesibile in forma uscata. Trebuie sa stii ca smochinele proaspete au mai putine calorii (60 kcal/100 g smochinele proaspete, contra 230 kcal/100 g smochine uscate).

2. Sparanghelul

Sparanghelul contine aspargina, o substanta care favorizeaza eliminarea apei. De asemenea, sparanghelul are si un bun raport intre sodiul care retine apa si potasiu, care ii grabeste eliminarea. Mananca sparanghel, alb sau verde, de doua ori pe saptamana, ca sa dezumfli organismul.

3. Ananasul

Ananasul este un fruct bogat in potasiu, deci grabeste eliminarea apei. El ajuta si la atenuarea celulitei, iar pentru ca este bogat in fibre accelereaza tranzitul intestinal. Consuma ananas proaspat cat de des poti, daca vrei in combinatie cu alte fructe, intr-o salata.

4. Anghinarea

Anghinarea contine un zahar, inulina, care faciliteaza diureza. Ea contine si mult potasiu, care slabeste efectele sodiului ce retine apa. Pentru a elimina mai uosr apa din organism, pune anghinare in salate sau in mancarurile de legume.

5. Mangold, praz, fenicul, nap, telina – supa anti-retentie de apa

Mangoldul sau sfecla elvetiana, prazul, napul si telina sunt legume cu un continut ridicat de potasiu, care favorizeaza eliminarea apei prin urina. Bogate in fibre, aceste legume participa si la imbunatatirea traficului intestinal. Poti manaca fiecare leguma in parte sau poti face o supa gratie carei vei beneficia de calitatile tuturor.

Si sfecla rosie, ceapa si prazul au virtuti diuretice.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments