VIDEO Sunt atât de săraci încât nu au cu ce să își îngroape fata

Unii oameni sun atât de săraci încât vorba că ,,abia au după cea bea apă” nu este doar o vorbă aruncată la întâmplare.

Aşa este şi cazul familiei Florea din Oraviţa. După ce fata de 14 ani i-a fost ucisă în cel mai mişeleşte mod, acum femeia- mamă a 12 copii, este în pragul disperării fiindcă nu are cu ce să îşi îngroape fata. Astăzi, ea trebuie să se prezinte la morga Spitalului Judeţean din Reşiţa pentru a ridica trupul fetei ucise de Măran ieri la Oraviţa. Asta în condiţia în care ieri, femeia nu avea nici bani pentru lumânări. Şi nu este nici o exagerare. Femeia care are 12 copii, acum doar 11, nu are din ce trăi. Toţi locuiesc într-o garsonieră din zona de intrare în oraş. O garsonieră în care plouă şi care este încălzită cu ajutorul unei sobe cu lemne. O garsonieră în care există 3 paturi şi un dulap.
Femeia este văduvă de mulţi ani şi ca să se poată descurca, a apelat la ajutorul Primăriei Oraviţa. Autorităţile au făcut ce era legal şi le-au acordat câteva porţii la ,,cantina săracilor”.
În rest, băieţii apţi de muncă lucrează cu ziua pe unde pot, dar ce poţi găsi de lucru la Oraviţa când toată România este în şomaj? Cu toate acestea, nici un membru al familiei nu a furat, nu a dat în cap nimănui şi aşa săraci cum sunt ei, sunt respectaţi de toată lumea.
Acu, cu acest necaz peste ea, biata femeie a cerut din nou ajutor la vecini, la rude, dar cine are bani de ajutat la Oraviţa? Din nou, ajutorul a venit tot de la Primăria Oraviţa. ,,Am vorbit cu domnul primar, cu colegii din Consiliul Local şi conform legii, îi vom ajuta pe aceşti oameni necăjiţi cu sicriul, crucea, o coroană, maşina cu care să aducă biata fată acasă şi un ajutor de urgenţă în bani. În plus, domnul primar Ursu a vorbit cu un preot care o va conduce pe fată pe ultimul drum” a declarat pentru InfoCS viceprimarul Oraviţei, Eugen Neda.
În cazul în care se găseşte un suflet bun, acesta poate contacta fratele cel mai mare al fetei decedate, pe Ion, la telefonul 0766404904.


Comentarii

comentarii