Superstiții depre masa de Revelion

Superstiții depre masa de Revelion.  Există, însă, mult mai multe superstiţii în ceea ce priveşte masa de Revelion.

Se spune că este foarte bine să se bea şampanie la miezul nopţii pentru a avea belşug în următorul an. Se spune că poate fi şi vin spumant însă cheia stă în faptul că paharul trebuie băut până la fund iar toate dorinţele din 2020 vor ajunge să se îndeplinească.

De ce se mănâncă peşte la masa de Revelion

Se mănâncă peşte iar explicaţia pentru această superstiţie spune că vei înota prin toate necazurile care se vor ivi la fel cum înoată peştele prin apă. Se mai mănâncă şi carne de gâscă sau struguri.

Se spune că aceste fructe trebuie consumate bob cu bob iar atunci când ai ajuns la bobul cu numărul 12 este bine să îţi pui o dorinţă. Pentru că strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa finaciară nu este bine ca acestea să vă lipsească din casă.

Alte alimente care aduc noroc dacă le consumi de Revelion

Se mai spune şi că verdeţurile, carnea de porc, leguminoasele şi prăjiturelele sunt aducătoare de noroc, de aceea nu ar trebui să facă rabat de la masa de Revelion atunci când o pregătim.

Nu trebuie uitat, deci, că cea mai mare superstiţie în ceea ce priveşte lucrurile care sunt interzise în noaptea de Revelion este consumul de carne de pui, iar acesta nici nu trebuie să ne stea pe masă.

Comentarii

comentarii