Surpriză pe piața imobiliară din județul Caraș-Severin

Surpriză pe piața imobiliară din județul Caraș-Severin. Potrivit INS, în primele șapte luni ale anului 2019 au fost înregistrate 24.570 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale. Numărul se află într-o scădere de 1,5% față de aceeași perioadă a anului 2018. Cu toate acestea, regiunea Sud-Vest Oltenia a înregistrat o ușoară creștere, aici fiind înregistrate cu 37 mai multe autorizații.

Din punct de vedere al numărului de locuințe noi date în folosință, regiunea Sud-Vest Oltenia înregistrează o scădere. Potrivit INS, în primele șase luni ale anului 2019 au fost date în folosință mai multe locuințe noi, comparativ cu perioada similară de anul trecut. În primul trimestru s-a înregistrat o creștere consistentă, de 218 locuințe, în timp ce în al doilea trimestru a venit cu o scădere 73 de locuințe.

Evident, cele mai multe dintre aceste locuințe noi au fost finalizate și date în folosință în Craiova. Potrivit site-ului de imobiliare Korter.ro, în prezent, în Craiova sunt disponibile apartamente în 11 ansambluri rezidențiale noi. O parte dintre acestea au fost deja finisate, în timp ce altele vor fi date în folosință anul viitor, în 2020.

La nivel național, cele mai multe ansambluri rezidențiale noi se construiesc în București împrejurimi. La acest link poți analiza prețurile și detaliile de la fiecare ansamblu rezidențial nou din capitală.

Surpriză pe piața imobiliară din județul Caraș-Severin. Unul dintre aceste ansambluri este Complex Cloud9 Residence, situat pe Șoseaua Pipera nr. 61.Acesta este alcătuit din 4 blocuri care sunt încă în construcție. Aici poți afla ultimele detalii despre Cloud9, evoluția prețurilor, dar și tipul de locuințe disponibile. Potrivit Korter.ro, complexul urmează să fie dat în folosință în cursul anului 2020.
Tot pe site puteți găsi ansambluri și din alte zone ale țării, precum Complex Class Park Târgoviște. Șapte blocuri au fost deja date în folosință, iar următoarele vor fi predate în cursul acestui an. Doritorii mai pot achiziționa încă apartamente cu 2 sau 3 camere în cadrul acestui ansamblu. Conform Korter.ro, prețul/mp a înregistrat și o ușoară creștere în acest an, de la 722 euro/mp la 730/euro/mp.

Vânzări imobiliare

Județul Caraș-Severin nu stă prea bine nici din punct de vedere al numărului de tranzacții imobiliare înregistrate. Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna august a anului 2019 au fost încheiate doar 349 contracte, situând astfel județul Caraș-Severin, într-un top național, pe locul 5 de la coadă.

Cu toate acestea, în perioada ianuarie – august 2019, în Caraș-Severin au fost înregistrate 3.890 contracte, cu 410 mai multe față de perioada similară a anului 2018.
Această statistică este cu atât mai surprinzătoare deoarece la nivel național trendul este de scădere a numărului de tranzacții. Singurele zone care au mai înregistrat creșteri în perioada respectivă fiind București și Ilfov.

Surpriză pe piața imobiliară din județul Caraș-Severin. Persoanele care doresc să facă achiziții imobiliare aleg să caute anunțurile online. Pentru a veni în ajutorul lor, site-ul de anunțuri de vânzare apartamente Flatfy.ro centralizează ofertele de pe toată piața imobiliară din Caraș-Severin. Astfel, aici sunt postate peste 1.500 de oferte de vânzare apartamente, case, terenuri, dar și anunțuri de chirii.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments