Sute de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii rutieri în doar două zile șoferilor, 6 permise reținute

Actualitate

permis autoÎn perioada 15-16.11.2013 poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au desfăşurat, acţiuni pe raza întregului judeţ cu aparatele de supraveghere video în urma cărora au aplicat 246 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 48.000 celor care au încălcat normele de circulaţie pe drumurile publice.
Poliţia Română, prin direcţiile de specialitate, a coordonat, o acţiune la nivel naţional, pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere grave, acţiune ce va continua şi în cursul zilei de astăzi 17 noiembrie a.c.
În cele două zile de acţiune poliţiştii au sancţionat 133 conducători auto pentru că nu au respectat viteza legală de deplasare, unul pentru efectuarea de depăşire neregulamentară şi 112 pentru alte abateri.
Pe lângă sancţiuni au fost reţinute şi 6 permise de conducere (unul pentru efectuarea de depăşire neregulamentară, două pentru consum de alcool şi trei pentru alte abateri).
În cadrul acestor acţiuni au fost constatate şi 6 infracţiuni.
Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii acţionează în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.
Exemple:
În noaptea de 16/17 noiembrie a.c., poliţiştii au oprit pentru control un autoturism pe strada C.D.Loga din municipiul Caransebeş. Cu ocazia verificărilor s-a constatat că la volan s-a aflat D.CIPRIAN, în vârstă de 24 ani. La testarea cu aparatul alcooltest a şoferului a rezultat o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
În cursul aceleaşi nopţi, pe strada Oţelului din municipiul Reşiţa poliţiştii rutieri l-au depistat pe N.DUMITRU, în vârstă de 23 ani, care conducea un autoturism neînmatriculat, motiv pentru care s-a întocmit un dosar penal.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments