Tabăra de sculptură în andezit de la Caransebeș a ajuns la ,,jumătate,, VIDEO

sculptura10 artişti din întreaga lume au venit la Simpozionul Internaţional de Sculptură Monumentală ce se desfăşoară până în 10 iulie în municipiul Caransebeş. Tabara se desfasoara pe o perioada de 4 saptamani (10 iunie – 9 iulie 2013) . Fiecare artist a primit câte două blocuri din andezit- fiecare bloc având cam doi metri cubi.
Materialul folosit pentru crearea sculpturilor va fi, în acest an, andezitul. Aceasta este o rocă din familia granitului, este foarte dură iar culoarea pleacă de la gri deschis și poate ajunge spre roșu sau nuanțe de verde ori albastru- asta depinzând de locul de proveniență. În Caraș Severin, o firmă italiană exploatează andezit în zona Brădet din Anina. Cel cu care se lucrează la Caransebeș este de culoare cenuşie- foarte rezistent la presiune, îngheţ sau uzură.
În acest an, tabăra de sculptură este amenajată lângă Casa Kolping. Coordonatorul acestui proiect este același de anul trecut sau de acum doi ani, sculptorul Eugen Petri
Fiecare artist a venit cu uneltele proprii. Organizatorii au pus la dispozitia artiștilor compresoare de aer cu 4-8 posturi, energie electrică, apă și tot ce ține de un confort cât mai bun mai ales că se lucrează într-o perioadă caniculară in aer liber, sub cortină .

Conditiile de cazare si masa pentru artisti sunt excelente, cazarea de face la pensiune in camere de doua paturi și se asigură 3 mese consistente pe zi -avand in vedere efortul depus.
la finalizare, lucrarile raman in patrimoniul organizatorilor sau sponsorilor si se amplaseaza in spatiile viitorului parc de sculptura din Caransebes.
În tot acest timp, la sediul Galeria de Arta Caransebes, in perioada taberei, a fost organizată o expozitie cu machetele si schitele simpozionului, precum si alte lucrari de grafica sau sculptura mica.
Ca de obicei, InfoCs, vă oferă un material video referitor la aceste demersuri artistice de excepție.
VIDEO: Doru Călina

Comentarii

comentarii