Tabăra socială de vară „Bucurie și Speranță” Moniom 2018 VIDEO

Centrul de Tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom a găzduit, în perioada 26 – 30 iulie 2018, tabăra socială de vară „Bucurie și Speranță”, la care au participat peste 50 de copii și tineri cu vârste între 6 și 18 ani din municipiul Reșița.
Este vorba de copii proveniți de la Centrul „Speranța” din municipiul Reșița, din subordinea DGASPC Caraș-Severin, de la centrele sociale ale Primăriei Municipiului Reșița, precum și de copii de la Centrul de tineret Moniom. Acestora li s-au alăturat o echipă de liceeni și studenți, voluntari ai ATOR Banatul de Munte.

Activitățile au fost coordonate de o echipă de formatori și lucrători de tineret ai Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului, condusă de părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial și președinte al Asociației „Centrul de Tineret Moniom”.

Pe parcursul celor cinci zile, copiii au participat la un atractiv program de jocuri, concursuri și drumeții în aer liber, ateliere artistice, seri tematice și, desigur, la un program duhovnicesc adaptat vârstei lor.

Cazarea, precum și masa de dimineață și cea de seară, au fost asigurate de către familii din Moniom și municipiul Reșița, implicarea comunității parohiale și a membrilor Centrului de tineret Moniom fiind esențială, atât din punct de vedere al costurilor taberei, cât și din punct de vedere afectiv, copiii instituționalizați de la Centrul „Speranța” beneficiind pentru câteva zile de dragostea și ocrotirea părintească”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul taberei.

Comentarii

comentarii