Tablete electronice pentru elevii resiteni

19 elevi de la Școala Gimnazială nr.2 din Reșița au primit tablete prin proiectul „Promisiune pentru viitor”, derulat de Salvați Copiii. Dispozitivele vor fi folosite pentru a putea participa la activități didactice în mediu online.

În contextul începerii unui an școlar marcat de pandemia de COVID 19, care aduce noi provocări pentru mulți elevi vulnerabili, Salvați Copiii prin proiectele desfășurate împreună cu partenerii lorişi propun în primul rând să îi ajute pe elevi în anul școlar 2020-2021, dar și pe termen lung, să contribuie la digitalizarea sistemului educațional românesc., Astăzi 19 tablete au ajuns la tot atâția elevi de la şcolă gimnazială nr 2 din Reșița. Instrumentele digitale oferite elevilor sunt însoțite de internet valabil doi ani, dar și de o componentă importantă de pregătire atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Trainingurile vor fi susținute de specialiștii Salvați Copiii înainte de începutul anului școlar 2020-2021. 

La Şcolă gimnazială nr. 2, toți elevii beneficiază de dispozitive prin care pot urmări desfășurarea cursurilor online dacă dacă se va ajunge la această variantă.

În Caraș-Severin au fost distribuite 79 de tablete astfel: 18 tablete pentru pentru beneficiarii din cadrul cadrul Colegiului Național Mircea Eliade, 17 tablete pentru Școala Gimnazială Mihai Peia, 19 tablete pentru Școala Gimnazială nr 2 din Reșița și 25 pentru Școala Gimnazială Văliug

Comentarii

comentarii