Tabugan doreste desfiintarea rezervatiei Barzavita?

Tabugan doreste desfiintarea rezervatiei Barzavita. Andrei Plujar, ia atitudine ca urmare a declarațiilor domnului deputat Ion Tabugan, declarații conform cărora în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului nu se taie.

Andrei Plujar susține că: “USR știe bine ce vorbește. Noi avem în echipă chiar pe fostul biolog de la Parcul Național Semenic-Cheile Carașului care a semnalat tăierile ilegale. Aceste tăieri au fost aduse la cunoștință membrilor Consiliului Științific al PN Semenic-Cheile Carașului, DNA-ului și instituțiilor abilitate pentru a pune în aplicare legea.

Cu privire la „biblia” domnului deputat Tabugan, Andrei Plujar menționează că: “Cel care întocmește amenajamentul trebuie să aibă în vedere legislația, iar dacă vorbim despre ariile protejate (parcuri naționale, naturale, rezervații), aici amenajistul trebuie să cunoască foarte bine categoriile funcționale. Pădurile care sunt în rezervații  să fie încadrate în T1.

Tabugan doreste desfiintarea rezervatiei Barzavita. Din păcate, tocmai domnia sa vrea să desființeze rezervații, acestea  fiind declarate ca zone cu valoare ridicată de conservare. Vorbim aici  și despre rezervația Bârzăvița care a fost propusă să fie declarată  rezervație științifică de către ICAS Timșoara (actualul Institut  Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură). Cu toate acestea,  un silvicultor de “talia” domnului Tabugan își dorește cu ardoare  desființarea rezervației!”

Comments

comments

Powered by Facebook Comments