TALHARI LA DRUMUL MARE STARPITI DE POLITISTI – ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

La data de 13 august a.c., polițiștii municipiului Reșița au identificat trei tineri bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Doi dintre aceștia au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 13 august a.c., poliţiştii municipiului Reșița au identificat trei tineri de 16, 18 și 29 de ani, din Reșița, Bocșa și Dognecea, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Astfel, la data de 10 august a.c., în jurul orei 23.10, în timp ce se deplasa spre domiciliu, o minoră în vârstă de 16 ani a fost acostată pe Aleea Nuferilor din municipiul Reșița de trei tineri care, prin amenințare, au deposedat-o de telefonul mobil pe care îl avea asupra sa.

De asemenea, la data de 13 august a.c., în jurul orei 00.05, pe Aleea Narcisei din Reșița, aceiași tineri ar fi agresat fizic un bărbat în vârstă de 47 de ani și l-ar fi deposedat pe acesta de o borsetă în care avea un portmoneu cu suma de 30 lei, un telefon mobil și cheile de la autoturism.

În baza probelor administrate, la data de 13 august a.c., două dintre persoanele bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată au fost arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiților.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracțiuni, polițiștii recomandă:

Ø Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este strigătul. Dacă sunteţi agresaţi, bătuţi sau tâlhăriţi pe stradă, strigaţi cât mai tare după ajutor şi anunţaţi Poliţia.

Ø Pe stradă, evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute. Nu ripostaţi la agresivitatea verbală şi evitaţi agresiunea fizică.

Ø Păstraţi banii şi actele personale în buzunarul interior al vestimentaţiei sau în poşetă.

Ø Poşeta atârnată de umăr trebuie să fie protejată în permanenţă cu mâna, deoarece, în locurile aglomerate infractorii vă pot tăia baierele fără să simţiţi.

Ø Evitaţi să vă deplasaţi pe bordura trotuarului cu geanta spre carosabil deoarece poate fi smulsă cu uşurinţă.

Ø Când vă aflaţi în locuri aglomerate (pieţe, bazaruri, magazine, târguri), nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile locuinţei.

Ø Când sunteţi în încurcătură, nu ezitaţi să apelaţi la primul poliţist pe care îl întâlniţi.

Ø Evitaţi să vă deplasaţi cu mijloace de transport ocazionale sau taximetre neautorizate.
Ø Evitaţi deplasările la ore târzii, pe străzi neiluminate sau zone periferice.

Ø Când mergeţi la discoteci, petreceri, baruri sau diverse reuniuni evitaţi să rămâneţi până la ore târzii. Dacă totuşi s-a întâmplat, luaţi-vă măsuri de a fi însoţite de prieteni, rude sau persoane de încredere.

Ø Nu purtaţi ostentativ bijuterii şi obiecte de valoare care sunt tentante pentru cei predispuşi la furt sau tâlhărie.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments