„TÂLHĂRIE ŞI PAUPERIZARE” – discuţii între elevi şi poliţişti la Lalescu

Marţi, 27 ianuarie, Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa a fost gazda unei discuţii între elevi şi poliţişti pornind de la o premisă interesantă: există o legătură cauzală între sărăcie şi infracţiunile de tâlhărie. De aceea, denumirea activităţii a fost „Tâlhărie şi pauperizare”.

La întâlnirea cu elevii a participat un ofiţer din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, care a dezbătut cu elevii atât aspecte juridice ale tâlhăriei, cât şi cauze şi condiţii favorizatoare precum şi consecinţe penale ale săvârşirii acestei infracţiuni. Printre cauzele care duc la săvârşirea acestei infracţiuni a fost identificată şi sărăcia, dar elevii au înţeles, în urma dezbaterii acestui subiect, că lipsurile financiare nu pot justifica săvârşirea vreunei infracţiuni.

Un punct de mare interes pentru elevi a fost reprezentat de vizionarea unui film în care tineri puţin mai mari decât ei au povestit despre propria experienţă şi despre felul în care aceasta i-a adus în situaţia de a fi în spatele gratiilor.
La finalul activităţii fiecare dintre cei 64 de copii de clasa a VIII-a participanţi a primit câte un flyer (realizat la nivelul inspectoratului), cu recomandări pentru a evita să devină victime ale infracţiunii de tâlhărie.

Comentarii

comentarii