Târgul de sfârșit de săptămâna de la Reșița – Talciocul unde se vinde sărăcia la tarabă VIDEO

Dacă în alți ani reșițenii mergeau în târgul ,,cu de toate” după ceva anume- adică ce-i lipsea omului fără se se uite prea mult la preț, acum, lucrurile s-au schimbat drastic. Pe primul loc a trecut prețul produsului fiindcă veniturile sunt foarte mici iar cheltuielile de zi cu zi sunt f mari. Începând la la mâncare și terminând cu facturile.

La fiecare sfârșit de săptămână, la Reșița se organizează tradiționala piață cu de toate. Bânățenii îi spun ocico, în alte părți i se spune târg sau talcioc. Acolo este locul în care unii își vând sărăcia sau lucrurile pe care nu le mai folosesc în speranța ca vor scoate un câștig cu care vor mai acoperi unele lipsuri.

De cealaltă parte sunt cumpărătorii care sunt aduși aici tot din această cauză – nevoia de a găsi un lucru mai ieftin, de a face un chilipir. Fie că vorbim de fel de fel de scule și unelte sau de haine și încălțări vechi, bibelouri, cărți sau electrocasnice și aparte electronice de acum un deceniu.    

Majoritatea vânzătorilor spun că mușterii vin, se uită, întreabă și mai apoi pleacă mai departe in idea că poate mai târziu vânzătorii vor mai lăsa din preț. Vânzătorii se plâng că lumea este săracă nu are bani. Cumpărătorii, la rândul lor, nu spun că prețurile sunt mari, ci doar că nu au ei bani suficienți.  

Comentarii

comentarii