Tăriceanu și-a convins apropiații din ALDE: se RUPE coaliția cu PSD?

Tăriceanu și-a convins apropiații din ALDE. Călin Popescu Tăriceanu i-a chemat pe liderii ALDE la sediul partidului, acolo unde au avut loc o serie de întâlniri informale, înaintea ședințelor oficiale, care vor avea loc luni, la Palatul Parlamentului.

 

Surse din ALDE ne-au precizat că direcția este deja una conturată, iar în urma ședințelor care vor avea loc în forurile statutare se va decide ruperea coaliției de guvernare cu PSD și implicit ieșirea de la guvernare.

EXCLUSIV Mișcare interesantă. Mircea Diaconu la un pas să intre în cursa prezidențială

Totodată, Tăriceanu va cere forurilor statutare ALDE mandat pentru a negocia o coaliție cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

Este posibil ca ulterior acestor mișcări spectaculoase, ALDE și Pro România să-l susțină pe Mircea Diaconu pentru a fi candidat la alegerile prezidențiale.

Tăriceanu și-a convins apropiații din ALDE. De altfel președintele Pro România a și anunțat iminența mișcărilor: ”Nu știu ce va decide ALDE referitor la o eventuală coaliție. Știu că în această săptămână cei de la ALDE trebuie să decidă dacă merg cu domnul Tăriceanu la prezidențiale sau îl vor susține pe Mircea Diaconu. Cei de la ALDE trebuie să decidă dacă mai stau într-o coaliție cu PSD. Lucrurile astea se vor decide în următoarele 72 de ore!”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/surse-tariceanu-i-a-convins-apropia-ii-din-alde-se-rupe-coali-ia-cu-psd_1377674.html

Comments

comments

Powered by Facebook Comments