Taxiuri pentru calatorii din Doman, Secu, Moniom și Țerova?

Ioan Popa face ”reformă” cu transportul local. Gratuitățile pentru revoluționari și traseele către cartierele orașului sunt modificate. Consiliul Local a votat câteva modificări legate de facilitățile la transportul în comun pentru revoluționari.

Astfel că de la 1 septembrie, revoluționarii și urmașii eroilor martiri ai Revoluției din 1989, vor putea circula gratuit pe mijloacele de trasnport în comun pe baza unui abonament eliberat trimestrial. Abonamentul special trimestrial se eliberează numai la cerere și numai în prezența beneficiarului care trebuie să se prezinte la Primărie cu actele doveditoare. Valoarea unui astfel de abonament este de 125 de lei pe lună.

”La revoluționari situația este similară cu cea a persoanelor cu handicap, în sensul că și acolo se primea un tabel cu numărul lor, pe baza căruia Ro-A-Tir ne factura pur și simplu abonamente pe numericul pe care îl primea de la noi și acum el s-a redus cam cu 2/3 care nu mai vin să solicite aceste abonamente” spune primarul Popa.

Revoluționarii trebuie să se prezinte la Primărie de unde li se va elibera un abonament trimestrial. Metoda propusă de conducerea Primărei pleacă de la faptul că foarte mulți revoluționari nu ar fi avut nevoie de un astfel de abonament si cu toate acestea, municipalitatea plătea contravaloarea acestor abonamente către transportatorul local. Mai exact, Primăria plătea către Ro-A-Tir fără ca abonamentele să fi fost folosite.

Primăria a făcut publică și situația pe traseele nerentabile ale Ro-A-Tir unde luna trecută s-au făcut plăți de 129 de mii de lei pentru traseele Doman, Secu, Moniom și Țerova. Primarul crede că este mai rentabil cu transportul oamenilor cu taxiul spre aceste cartiere decât să plătească transportatorului local.

”Am făcut o analiză și am solicitat taximetriștilor să ne spună cam ce prețuri practică pentru aceste zone. Prețul mediu este undeva la 15 lei și am putea să executăm undeva la 7200 de curse de taxi pentru aceste zone pe o lună de zile. Eu vă spun că am putea căra toți oamenii din zona asta doar cu taximetru, nici nu ar fi nevoie să punem transport public. În plus, contravaloarea acestor servicii lunare este echivalentă cu achiziționarea unui microbuz de persoane nou-nouț în fiecare lună”, a spus primarul Ioan Popa.

Comentarii

comentarii